Prajitura Faur

Prajitura Faur (Prajitura faur 01)   imagine reteta 

Pentru cei care iubesc prajiturile cu nuca ( a se citi multa nuca :)) si nu numai, o reteta delicioasa pe care o am de la mama mea. Este prajitura preferata a tatalui meu si mama o face de sarbatori.

Ingrediente:

Pentru 2 foi:

  • 6 albusuri
  • 200g zahar tos
  • 350g nuca
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt (10g)

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar tos
  • 2 linguri ness sau o cafea mica concentrata ( aprox 50ml)
  • 250g unt 80-82% grasime

1. Nuca se zdrobeste cu sucitorul apoi se amesteca cu faina si praful de copt.

Prajitura Faur (Nuca 1 290x217)   imagine reteta Prajitura Faur (Nuca 2 290x217)   imagine reteta

2. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pe baie de abur pana se intareste spuma apoi se mixeaza pana se raceste ( urasc baia de abur dar va spun ca merita efortul :)).

Prajitura Faur (Spuma 1 290x217)   imagine reteta Prajitura Faur (Spuma 21 290x217)   imagine reteta

3. Adaugam tot amestecul de nuca in spuma si amestecam usor peste cap de 10-12 ori ( numarati). Impartim aluatul in 2 si coacem foile in tava tapetata cu hartie de copt. Din pacate nu am notat timpul dar cred ca aproximativ 15 min la 160g C. Si le-am copt in tava pentru prajitura 27*39

 Prajitura Faur (Blat 1 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Blat 2 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Blat 3 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Blat 4 290x217)   imagine retetaLasam foile sa se raceasca.

4. Pentru crema frecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua apoi le punem pe baia de abur si amestecam pana se ingroasa putin. 

Lasam sa se raceasca si separat mixam untul cateva minute.

Adaugam crema racita si mixam. Obtinem o crema de sa te lingi pe degete :).

Prajitura Faur (Crema 1 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Crema 2 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Crema 3 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Crema 4 290x217)   imagine reteta 

5. Punem o foaie, jumatate de crema, o foaie, cealalta jumatate de crema si deasupra nuca sau ciocolata rasa.

Prajitura Faur (Asamblare 1 290x217)   imagine retetaPrajitura Faur (Asamblare 21 290x217)   imagine reteta 

Tinem prajitura la rece de pe o zi pe alta si apoi taiem cu un cutit bine ascutit ( se taie mai greu din cauza ca este cu multa nuca ).

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , , .
loading...

7 comentarii la reteta Prajitura Faur

  1. Michaela

    Ca toate celalalte retete Ale tale pe care le-am incercat si asta a fost minunata.

    Raspunde
  2. CORINA

    SUPER BUNA, ACEASTA PRAJITURA,MULTUMESC AMALIA!!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si la cat mai multe retete incercate :)

      Raspunde
  3. Nicoleta

    O alta prajitura incercata si DELICIOASA.Sotul meu a fost super incantat de aceasta prajitura.
    Tine-o tot asa,Amalia!

    Raspunde
  4. Andreea

    Draga Amalia, nuca trebuie prajita?

    Raspunde
  5. Andreea

    In foto prajitura ta pare sa aiba ceva si pe deasupra. Este nuca macinata?

    Raspunde
    • Amalia

      Da,prăjită si apoi măcinată.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>