Iahnie de fasole cu carnati de post

 Iahnie de fasole cu carnati de post

O mancare gustoasa, de post care se face foarte usor.

Ingrediente ( 2 portii ):

  • 300g fasole uscata
  • 1 ceapa mica
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 boabe piper
  • 1 lingurita boia
  • 3-4 linguri bulion 
  • 4 buc carnati de post (am folosit cârnați de la AIVIA)
  • sare, ulei

1. Fasolea o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Lasam sa fiarba 4-5 minute si apoi aruncam apa. Completam cu apa calda si punem din nou la fiert impreuna cu o lingurita de sare si boabele de piper.

2. Ceapa o curatam si o tocam marunt si apoi o calim in putin ulei. Adaugam boia, fasolea fiarta si scursa de apa, bulionul si foaia de dafin. Amestecam si mai lasam cateva minute. Daca este prea putin sos mai adaugam bulion.

Iahnie de fasole cu carnati de post (Fasole de post 1 290x217)   imagine reteta 

3. Separat curatam carnatii de membrana si ii taiem feliute. Ii prajim la foc mic si apoi ii adaugam la fasole. Eu am preferat sa-i pun deasupra.

Iahnie de fasole cu carnati de post (Fasole de post 2 290x217)   imagine retetaIahnie de fasole cu carnati de post (Fasole de post 3 290x217)   imagine reteta 

Servim cu muraturi.

AIVIA - mezeluri vegetale

 

Reteta publicata in Preparate de post. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>