Rulade cu trei feluri de umpluturi

 Rulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 0)   imagine reteta

Daca e weekend ( si daca ploua :)) va recomand aceasta reteta. Un aluat dulce cu umplutura de branza, rahat si cacao.

Ingrediente:

Reteta de aluat este cea de aici.

Pentru umplutura de branza dulce:

  • 400g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 100g stafide
  • 100g zahar
  • 3-4 linguri gris

Pentru umplutura de rahat:

  • 300g rahat asortat

Pentru umplutura de cacao:

  • 2 linguri cacao
  • 50g zahar pudra

Pentru uns deasupra :

  • 2 galbenusuri 
  • 3-4 linguri de lapte

1. Stafidele le punem la inmuiat in 100ml apa amestecata cu putina esenta de rom.

Frecam branza cu zaharul si galbenusurile de ou. Adaugam si stafidele hidratate.

2. Rahatul il taiem fasii ( Ca sa-l taiem mai usor trecem lama cutitului prin faina )

3. Ungem planseta cu ulei. Impartim aluatul dospit in 3 bucati.

Intindem prima bucata intr-o foaie cu grosime de aproximativ 1 cm. Presaram gris si apoi punem umplutura de branza.

Indoim marginile si rulam usor.

Punem rulada in tava ( eu am folosit tava mare de la aragaz).

Rulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 2 290x217)   imagine retetaRulade cu trei feluri de umpluturi (IMG 5538 resize 290x217)   imagine reteta 

4. Intindem a 2-a bucata de aluat si asezam bucatelele de rahat. Rulam usor si punem rulada in tava langa cea cu branza.

Rulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 3 290x217)   imagine retetaRulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 4 290x217)   imagine reteta 

5. Din a 3-a bucata rupem cam jumatate si amestecam cu cacao si zahar.

Intindem o foaie din aluatul alb si apoi o foaie identica din aluatul cu cacao.

Le suprapunem si rulam strans ( eu am rulat mai usor si s-au desfacut putin la copt).

Asezam rulada langa celelalte doua. 

Rulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 5 290x217)   imagine reteta 

6. Le departam putin si le lasam sa creasca 20 min, apoi le ungem cu galbenusurile amestecate cu lapte.

Rulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 7 290x217)   imagine reteta 

7. Coacem in cuptorul preincalzit la 170g C timp de 35-40 minute pana se rumenesc frumos

Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Rulade cu trei feluri de umpluturi (Rulade 01)   imagine reteta 

8. Scoatem tava si o acoperim cu un prosop textil. Lasam sa stea ruladele pana se racesc si apoi le scoatem pe un fund de lemn.

Servim.

Sunt pufoase si merg foarte bine cu un pahar de lapte sau iaurt.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

Un comentariu la reteta Rulade cu trei feluri de umpluturi

  1. miruna

    ca la mama acasa!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>