Soufle de praz cu carne tocata

  Soufle de praz cu carne tocata  (Soufle 0)   imagine reteta Pot sa spun ca este un fel de mancare foarte bun, nu asa pretentios cum suna titlul, cu carne si un sos din legume. La mine a avut mare succes weekendul trecut mai ales ca am avut si musafiri. Asadar din categoria „ardeleni indragostiti-va de praz” :) va prezint reteta:

Ingrediente (6 portii):

Pentru soufle:

  • 700g carne tocata de porc ( poate fi si de pui)
  • 250g praz
  • 3 oua
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita miere
  • sare

Pentru sosul de legume:

  • 3 cepe mici
  • 300g morcovi
  • 300g radacina patrunjel
  • 300g telina ( poate fi cu tije si frunze nu doar radacina)
  • 200ml smantana de gatit
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita mustar
  • 1 varf de cutit turmeric (optional)

1. Pentru soufle tocam fin prazul si il asezam intr-un bol impreuna cu carnea. Adaugam galbenusele de ou, usturoi, cimbru, sare si amestecam bine.

Soufle de praz cu carne tocata  (Soufle 1 290x217)   imagine reteta 

2.Batem spuma albusele de ou si le adaugam la compozitia de carne.

Soufle de praz cu carne tocata  (Soufle 2 290x217)   imagine reteta 

3.Coacem soufle-ul intr-o tava unsa cu putin ulei,  acoperita cu folie la temperatura de 200g C  si apoi lasam 10 minute fara folie sa se rumeneasca putin.

Soufle de praz cu carne tocata  (Soufle 3 290x217)   imagine retetaSoufle de praz cu carne tocata  (Soufle 4 290x217)   imagine reteta 

4. Preparam sosul de legume; tocam ceapa marunt si o calim in 3 linguri de ulei cu putina sare.

Soufle de praz cu carne tocata  (Sos soufle 1 290x217)   imagine reteta

5. Adaugam patrunjelul, telina si morcovii tocate marunt, amestecam putin si apoi completam cu supa sau apa pana legumele sunt complet acoperite. Lasam sa fiarba la foc mic 20 min. ( in reteta scria 40 min insa eu am considerat ca 20 sunt suficiente)

Soufle de praz cu carne tocata  (Sos soufle 2 290x217)   imagine reteta Soufle de praz cu carne tocata  (Sos soufle 3 290x217)   imagine retetaSoufle de praz cu carne tocata  (Sos soufle 4 290x217)   imagine retetaSoufle de praz cu carne tocata  (Sos soufle 5 290x217)   imagine reteta

6. Cand sunt fierte legumele, le lasam sa se raceasca un pic apoi mixam cu blenderul pana obtinem un sos cremos. Punem din nou pe foc sa se infierbante apoi adaugam otet, mustar si smantana pentru gatit.Pentru o culoare frumoasa adaugam si un varf de cutit de turmeric.

Soufle de praz cu carne tocata  (Sos 1 290x217)   imagine retetaSoufle de praz cu carne tocata  (Sos 2 290x217)   imagine reteta 

7. Soufle-ul il taiem felii de 1,5 cm si le asezam peste sos. Servim cu garnitura de cartofi si morcovi fierti dar cred ca merge si cu orez sau paste mai mari. Delicios!

Soufle de praz cu carne tocata  (Prezentare soufle 1 290x217)   imagine reteta 

Reteta este preluata de pe coolinarika.com

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>