Gogosi trandafir

Gogosi trandafir (gogosi trandafir 0)   imagine reteta

Rumene, gustoase si frumoase! Foarte bune, la fel si reteta de aluat care se face usor.

Ingrediente:

  • 300ml lapte caldut
  • 100ml smantana ( eu am pus 25% grasime dar cred ca merge si mai slaba)
  • 3 galbenusuri
  • 20g drojdie
  • 100g zahar tos
  • aprox 600g faina
  • esenta de rom

1 Toate ingredientele se amesteca si se framanta un aluat vartos care se desprinde cu usurinta de peretii vasului. Ideal ar fi sa framantati pana aluatul face basici.

Gogosi trandafir (aluat gogosi 1 290x217)   imagine reteta

2. Se lasa aluatul la dospit timp de 1 ora acoperit cu un prosop textil si ferit de curenti de aer ( de ex in cuptor).

Gogosi trandafir (aluat gogosi 2 290x217)   imagine reteta

3. Apoi se rastoarna pe o planseta pe care am presarat putina faina si se intinde o foaie mai subtire de aprox 0.5cm.

4. Pentru o gogoasa se taie 3 cercuri de diametre diferite. La mine cel mai mare a fost de 7-8cm.

Se taie astfel; primul cerc, cel mai mare in 5 felii, al doilea in 4, iar cel mai mic in 3 ( vezi foto).

Se suprapun si se apasa bine in mijloc ( altfel se vor desprinde la prajit) cu coada de la o lingura de lemn sau chiar si cu degetul.

Gogosi trandafir (forma gogosi 1 290x217)   imagine retetaGogosi trandafir (forma gogosi 2 290x217)   imagine retetaGogosi trandafir (forma gogosi 3 290x217)   imagine retetaGogosi trandafir (forma gogosi 4 290x217)   imagine retetaGogosi trandafir (forma gogosi 5 290x217)   imagine retetaGogosi trandafir (forma gogosi 6 290x217)   imagine reteta

5. Se prajesc in ulei incins prima data cu „floarea” in jos si apoi cu baza.

Gogosi trandafir (gogosi la prajit 1 290x217)   imagine retetaGogosi trandafir (gogosi la prajit 2 290x217)   imagine reteta

Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Gogosi trandafir (gogosi trandafir 01)   imagine reteta

Puteti sa le umpleti in mijloc cu dulceata sau crema de ciocolata.

Sunt absolut delicioase!

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Observatii:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

In reteta nu scria cantitatea de faina dar eu am avut o punga de 700g din care am folosit cam 600 pentru aluat si restul pentru intins.

Va recomand sa folositi la prajit o cratita mica in care sa puneti cam 500ml ulei. Au nevoie de mult ulei ca sa „infloreasca” frumos”. Eu am preferat sa folosesc o cratita mai mica in care sa prajesc 2-3 odata decat o tigaie mare in care intra si mai mult ulei.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

6 comentarii la reteta Gogosi trandafir

  1. Vera

    Faci niste lucruri fenomenale ! Nu stiu cand ai timp de atatea …

    Raspunde
    • Amalia

      Cand vine sotul acasa si sta cu piciul gatesc :). Dar cred ca din aprilie se schimba situatia pentru ca incep serviciul :(

      Raspunde
  2. Aurica

    ce poate fi mai bun si mai delicios dupa o cina sau dimineata, decat niste gogosi dulci si pufoase :D

    Raspunde
  3. Marilena

    Ce dragute sunt! :) Nu m-am gandit pana acum ca as putea sa le dau forma asta gogosilor. Multumesc pentru idee!

    Raspunde
  4. Zacharis angela

    Felicitări pt Rețetele tale,sunt extraordinare.Si pt mine gătitul este o terapie a fericirii,mai ales prepararea prăjiturilor.Succes!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>