Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Tort Oaza 0)   imagine reteta

Poate v-ati gandit de multe ori „as manca un felie de tort bun, nu stiu de care…nu neaparat deosebit dar sa fie bun”.  Uite ca am gasit tortul :)pe cat de simplu pe atat de bun. Chiar foarte bun. Si asta o spun nu numai eu ci si sotul meu care nu e amator de dulciuri :).

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 60g faina
  • 2 linguri apa calda
  • 1 plic zahar vaniliat

Pentru crema:

  • 1 budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 200g unt 80-82% grasime
  • 150g zahar pudra

Pentru sirop:

  • 150ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie

Mai avem nevoie de:

  • 2 banane
  • 3-4 kiwi
  • 500ml frisca

1. Preincalzim cuptorul la 180g C

2. Pregatim blatul; galbenusurile le mixam bine ( pana se topeste zaharul si amestecul creste in volum) cu jumatate din cantitatea de zahar,  si 2 linguri de apa calda.

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat 2 resize 290x217)   imagine reteta

Separat batem albusurile spuma tare si apoi adaugam restul de zahar, zaharul vaniliat si mixam pana acesta se topeste.

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat 3 resize 290x217)   imagine reteta

In amestecul de galbenusuri adaugam treptat faina amestecand usor cu o lingura peste cap si apoi albusurile amestecand tot asa pana obtinem o compozitie pufoasa.

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat 4 resize 66x66)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat 5 resize 66x66)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat 6 resize 66x66)   imagine reteta

Coacem blatul in tava mare de la aragaz ( tapetata cu hartie de copt )timp de 15-20 minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat la copt 1 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Blat la copt 2 290x217)   imagine reteta

 Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.

3. Pana se coace blatul pregatim siropul; punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea 2-3 clocote si apoi adaugam esenta de vanilie.

Lasam sa se raceasca

4. Preparam crema; pregatim budinca conform indicatiilor de pe plic si o lasam sa se raceasca acoperita cu o folie de plastic sa nu faca crusta.

Untul il mixam bine cu zaharul pudra.

Adaugam treptat budinca racita si mixam. La sfarsit puteti adauga si un pic de esenta de vanilie.

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Crema 1 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Crema 2 resize 290x217)   imagine reteta

5. Blatul il taiem in 3 de-a lungul; eu am avut tava de 40×30 cm asadar am obtinut 3 bucati de 13x30cm.

6. Asamblam tortul;

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 1 resize 290x217)   imagine reteta

O foaie de blat (insiropam), crema, felii de banane stropite cu putin suc de lamaie sa nu se oxideze, frisca ( in strat subtire doar cat sa acopere fructele).

Apoi blat ( insiropam), crema, felii de kiwi, frisca  ( in strat subtire doar cat sa acopere fructele).

Apoi blat ( insiropam), crema.

 Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 2 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 3 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 4 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 5 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 6 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 7 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 8 resize 290x217)   imagine retetaTort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Asamblare tort 9 resize1 290x217)   imagine reteta

Ornam cu frisca si fructe sau ciocolata.

Lasam la rece 1 ora si apoi taiem felii de 1,5 cm ( e suficient pentru ca este consistent) cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa calda.

Delicios!

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Tort Oaza 00)   imagine reteta

Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice (Tort Oaza 011)   imagine reteta

Observatii:

Reteta de blat este foarte buna, poate ati observat ca este putin deosebit de pandispanul clasic

Puteti sa coaceti blatul intr-o tava rotunda cu d=24cm, dar va recomand varianta de mai sus.

Si da, am folosit oua de casa :).

Reteta publicata in Torturi. Etichete: , , , .
loading...

11 comentarii la reteta Tort Oaza cu crema de vanilie si fructe exotice

  1. aurelia

    draga amalia, cand e vorba de torturi sau prajituri gen tort la tava de cuptor sunt prima la apel.
    asa ca aceasta postare, e binevenita pentru mine, si in viitor sa ti pastrezi acest obicei frumos :))) superidee super tort.
    multumesc frumos
    un tort cu serbet cumva vreodata?

    Raspunde
    • Amalia

      Cumva vreodata sa stii ca da :)

      Raspunde
      • tudorie otilia

        buna amalia,vreau sa te intreb plicul cu zahasr vanilat cate grame are ca eu am doar plic mare cu zahar vanilat de 100 gr,iar tu ai folosit doar un plic de budinca ,ptr ca aici sunt pachete cu 2 plicuri de budinca .te rog frumos daca poti sa-mi raspunzi urgent ca vreaqu zilele astea sa l fac.multumesc si scuza deranjul

        Raspunde
        • Amalia

          Plicul de zahar vaniliat are 8-10g iar cel de budinca 50g. Sper sa iti reuseasca si astept sa-mi scrii cum ti-a iesit :)

          Raspunde
        • tudorie otilia

          buna,Amalia,multumesc ca mi-ai raspuns ,cu siguranta iti voi scrie ,iti doresc sanatate si o duminica frumoasa

          Raspunde
  2. olivia

    Mi se pare delicios,asa ca il voi pregati negresit.Multumim pentru retetele delicioase pe care ni le oferiti.

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa va placa!

      Raspunde
  3. Andra

    Arata bine, presupun ca si la gust e la fel de bun.

    Raspunde
  4. ionela

    Delicioasa crema! Ma apuc si eu de aceasta retete! Intrebarea mea e: ai ornat cu frisca, nu cu crema,nu? Intreb pt.ca nu vad frisca la ingrediente. Felicitari, esti minunata!

    Raspunde
  5. ionela

    Scuza-ma, cand m-am apucat de lucru, am vazut si frisca!

    Raspunde
  6. viorica

    Mi-ar fi rusine sa postez retete cu preparate la PLIC

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>