Role cu nuca si bezea

Role cu nuca si bezea (Role cu nuca si bezea 0)   imagine reteta

Sau cu nuca de cocos in cazul meu :).

Reteta este o combinatie perfecta intre un aluat crocant ( interesant este ca se face cu drojdie ), bezea si nuca.

Ingrediente pentru aprox.56 bucati:

Pentru aluat:

  • 400g faina
  • 250g unt
  • 20g drojdie proaspata
  • 100ml lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de zahar

Pentru bezea:

  • 3 albusuri de ou
  • 1 varf cutit de sare
  • 200g zahar
  • 150g nuci macinate ( alune, migdale sau nuca de cocos)

1. Toate ingredientele trebuie sa fie reci.

Maruntim drojdia si o adaugam la lapte. Punem si galbenusurile si amestecam bine.

2. In faina adaugam zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Adaugam compozitia de lapte, drojdie si oua si framantam repede un aluat elastic. Pentru inceput amestecam cu mixerul si apoi cu mana.

Role cu nuca si bezea (IMG 5293 resize exposure 290x217)   imagine reteta Role cu nuca si bezea (IMG 5294 resize exposure 290x217)   imagine reteta

3. Impartim aluatul in 4 bucati, il invelim cu folie si il bagam la frigider.

Role cu nuca si bezea (IMG 5295 resize exposure 290x217)   imagine reteta

4. Macinam nuca sau alunele ( puteti sa le prajiti inainte de  a le macina, vor avea un gust mult mai bun)

Eu am folosit pentru 3/4 din aluat nuca de cocos si pentru 1/4 nuca.

Mixam albusurile bine intr-un castron imperuna cu sarea si adaugam apoi treptat zaharul.

Punem bolul deasupra unei oale cu apa care fierbe ( atentie sa nu atinga apa ) si mixam aproximativ 15 minute pana bezeaua se intareste si devine lucioasa.

Asadar, atentie ce bol alegeti sa se potriveasca cu oala :).

Role cu nuca si bezea (IMG 5296 resize exposure 290x217)   imagine reteta

5. Impartim toate ingredientele in 4 parti egale ( bezeaua si nuca) sa ne fie mai usor sa le folosim.

Role cu nuca si bezea (IMG 5299 resize exposure 290x217)   imagine reteta

6. Punem o folie transparenta pe masa de lucru si intindem prima bucata de aluat de dimensiuni aproximativ 40x20cm.

Ungem cu 1/4 din bezea si apoi presaram 1/4 din nuca.

Rulam uor ajutandu-ne de folie.

Role cu nuca si bezea (IMG 5300 resize exposure 290x217)   imagine retetaRole cu nuca si bezea (IMG 5303 resize exposure 290x217)   imagine reteta

Taiem role de aproximativ 1.5-2cm cu o forma arcuita ( atentie )

Daca bezeaua a fost batuta suficient pe abur atunci nu trebuie sa iasa din aluat. In cazul in care este mai moale nicio problema doar ca se vor taia mai greu.

Ar trebui sa iasa cam 13-14 role dintr-o bucata de aluat.

Role cu nuca si bezea (IMG 5306 resize exposure 290x217)   imagine reteta

7.  Punem rolele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180g C timp de 15 minute.

Role cu nuca si bezea (IMG 5307 resize exposure 290x217)   imagine retetaRole cu nuca si bezea (IMG 5309 resize exposure 290x217)   imagine reteta

Le scoatem pe un platou si le pudram din belsug cu zahar.

Role cu nuca si bezea (IMG 5310 resize exposure)   imagine reteta

Pot sa va scriu ca am mancat aproape jumatate cand le-am facut, atat sunt de bune :).

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Observatii:

Puteti sa ungeti rolele inainte de coacere cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte si sa presarati fulgi de migdale.

Atentie la forma arcuita cu care le taiati. Trebuie sa taie foarte bine, nu folositi un pahar sau farfurie.

Ca sa le taiati mai bine, dupa fiecare, puneti putin forma in faina si apoi taiati.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , . Salveaza legatura permanenta.

2 Responses to Role cu nuca si bezea

  1. Centea anca spune:

    Foarte bune!acuma le-am facut. Mai sunt doar jumate din ele!felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>