Cartofi umpluti cu carne tocata

Am observat ca iarna gatesc destul de des mancaruri consistente ( si parca mai multe dulciuri :) ). Poate de la vremea de afara sau poate ca stau mai mult timp in casa.

Reteta de mai jos am facut-o cu gandul la ardeii umpluti :)

Ingrediente:

  • 7-8 cartofi rosii potriviti
  • 1/2 kg carne tocata de porc ( poate fi si de pui)
  • 200ml bulion
  • 2 lingurite pasta de ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • sare, cimbru, piper, busuioc
  • ulei

1. Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam carnea tocata. Acoperim si lasam sa se faca la foc mic  amestecand din cand in cand.

Cand apa a scazut si carnea incepe sa se prajeasca mai lasam 2-3 minute timp in care amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Adaugam sare, piper si putin cimbru.

2. Pana cand se face carnea curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in jumatate de-a lungul.

Ii scobim cu o lingurita.

3. Punem intr-o tava putin ulei asezam cartofii cu scobitura in sus, mai punem putin ulei peste ei si ii bagam in cuptorul preincalzit la 180g C timp de 10 minute.

Apoi scoatem tava ii intoarcem invers si ii mai lasam 10 minute.

4. Pregatim sosul de bulion ( puteti renunta la el daca doriti): Curatam ceapa si usturoiul le tocam marunt, apoi le calim in putin ulei.

Adaugam pasta de ardei apoi bulionul, frunzele de dafin, sare, 1/4 lingurita busuioc.

Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.

5. Umplem cartofii cu carnea pregatita in prealabil si pe fiecare punem 2 linguri de sos.

Bagam tava la cuptor si mai lasam 15-20 minute.

Servim cu smantana si daca va place cu branza rasa deasupra.

Si hai ca dau si un pahar de vin rosu :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Cartofi umpluti cu carne tocata”

  1. am facut reteta,cartofi umpluti la cuptor,excelenta.miltumesc pt toate retetele sunt formidabile,gustoase sotu meu manìnca cu placere

Dă-i un răspuns lui mihaela nechifor Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.