Sarmale lenese

Sarmale lenese (IMG 5002 resize)   imagine reteta

Pentru cei care nu au timp sau chef sa curete foile de varza si sa inveleasca sarmalele in ele uite ca s-a inventat o reteta mai usoara … cred ca se putea numi sarmale pentru lenesi :).

Ingrediente:

  • 1 capatana de varza alba ( sau murata )
  • 700g carne tocata porc
  • 2 codite afumate de porc sau 500g coaste afumata
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri orez
  • 1 morcov mic
  • 200ml bulion
  • cimbru, marar daca folositi varza dulce
  • sare, piper, boia
  • ulei

Daca folosim varza dulce, o taiem felii subtiri apoi punem putina sare si lasam sa stea cam o ora.

O stoarcem de zeama si o calim in putin ulei pana scade. Adaugam cimbru si marar.

Sarmale lenese (IMG 4986 resize 290x217)   imagine retetaSarmale lenese (IMG 4987 resize 290x217)   imagine reteta

Daca folositi varza murata, o clatiti putin cu apa rece si apoi o taiati felii subtiri.

Morcovul il dam pe razatoarea mica si il calim impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Adaugam si orezul si mai lasam 2-3 minute sa se prajeasca.

Sarmale lenese (IMG 4984 resize 290x217)   imagine retetaSarmale lenese (IMG 4985 resize 290x217)   imagine reteta

Lasam sa se raceasca amestecul si apoi il adaugam la carnea tocata. Condimentam cu sare, piper si boia.

Sarmale lenese (IMG 4988 resize 290x217)   imagine reteta

Intr-o tava mai mare sau cratita punem putin ulei, apoi afumatura si jumatate din varza tocata.

Din carne formam mici bile (cu mana uda) pe care le asezam peste varza .

Punem si restul de varza. Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.

Sarmale lenese (IMG 4991 resize 290x217)   imagine retetaSarmale lenese (IMG 4992 resize 290x217)   imagine retetaSarmale lenese (IMG 4993 resize 290x217)   imagine retetaSarmale lenese (IMG 4994 resize 290x217)   imagine reteta

Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.

Sarmale lenese (IMG 4995 resize 290x217)   imagine reteta

Lasam sa fiarba acoperit aproximativ 2 ore la foc mic ( daca folositi o tava acoperiti cu folie si bagati la cuptor la foc mic) apoi lasam in cuptor fara capac/folie inca 30-40 min la foc mic sa scada zeama si sa se rumeneasca frumos.

Sarmale lenese (IMG 4999 resize 290x217)   imagine reteta

Servim cu smantana si ardei iute.

Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru cu mici modificari.

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: , .
loading...

6 comentarii la reteta Sarmale lenese

  1. Adriana

    Îmi plac sarmalele acestea. Bună idee!
    Crăciun fericit alături de cei dragi!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc, toate cele bune in Noul An !

      Raspunde
  2. Alexandrina

    Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    Raspunde
  3. Niko

    Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucurie, implinirea tutror dorintelor si multa sanatate. La multi ani!

    Raspunde
  4. Adriana

    Oare nu i se mai spune varza a la cluj sau ma insel?

    Raspunde
    • Amalia

      Este un fel de varza a la cluj :)… reteta am preluat-o de pe un site rusesc si seamana uimitor de bine cu cea romananeasca :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>