Prajitura Zi si noapte

Prajitura Zi si noapte

Prajtura Zi si noapte este una din prajiturile simple si bune pe care le facea mama cand eram mica. Atunci cand un pandispan pudrat cu zahar pe care bunica il numea „torta”, era cea mai buna prajitura :)

Ingredientele le-am cantarit ca sa fiu sigura ca o sa va reuseasca din prima prajitura. Doar apa si cacao au ramas la „lingura” :)

Ingrediente pentru reteta de prajitura Zi si noapte

Pentru o tava 25×35:

Pentru „zi”

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 200g faina
  • 8 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • 1plic zahar vaniliat
  • 1 varf cutit de sare

Pentru „noapte„

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 180g faina
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 8 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • 1plic zahar vaniliat
  • 1 varf cutit de sare

Cum preparam reteta de prajitura Zi si noapte?

Mai avem nevoie de un gem acrisor (recomandat ar fi magiunul de prune) si zahar pudra.

Preincalzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Incepem cu primul blat; mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat adugand treptat apa pana cand obtinem o compozitie cremoasa (adica zaharul s-a topit/zdrobit).

Separat batem albusurile spuma cu un pic de sare.

Faina o amestecam cu praful de copt.

Lasam mixerul deoparte si folosim o paleta sau lingura de lemn.

Adaugam alternativ spuma de albusuri si faina in compozitia de galbenusuri amestecand usor peste cap astfel incat compozitia sa ramana pufoasa.

Coacem in tava tapetata cu hartie de copt timp de 20 min.

Pentru mai multa siguranta facti proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca.

Procedam la fel si cu cel de-al doilea blat doar ca in compozitia de faina si praf de copt adaugam cacao (data prin sita).

0

 

Cand cele doua blaturi s-au racit asezam cel galben pe o tava , il ungem cu gem, apoi asezam cel cu cacao, apasam usor si presaram deasupra zahar pudra.

Taiem prajitura felii cu un cutit bine ascutit.

Prajitura Zi si noapte

Putem servi prajitura noastra delicioasa.

Observatii pentru reteta de prajitura Zi si noapte

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Tava folosita este cea pentru prajituri.

Puteti transforma prajitura Zi si noapte intr-un tort daca taiati fiecare blat in doua apoi folositi o crema pe baza de unt sau doar frisca cu putin intaritor. Le ungeti cu crema alternand culorile si astfel obtineti un tort delicios.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Prajitura Zi si noapte”

  1. Amalia scuza-ma ca te intreb dar ma pregatesc sa prepar aceasta prajitura si vroiam sa te intreb daca la aceasta prajitura nu trebuie si ulei?

  2. Este foarte buna! Am incercat si eu folosind exact ingredientele si cantitatile date.Rar intalnesti o reteta corecta! am completat cu o glazura de ciocolata si in blat coaja de portocala zaharisita!

Dă-i un răspuns lui Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.