Cartofi aurii la cuptor

Cartofi aurii la cuptor (Cartofi aurii 01)   imagine reteta

Cartofii aurii sunt garnitura mea preferata.

Ii puteti gati atunci cand sunteti mai multe persoane la masa sau doar pentru familie. Necesita mai putin ulei decat cartofii prajiti si daca urmati cu atentie reteta garantez ca vor fi crocanti in exterior si copti in interior :).

Ingrediente:

  • cartofi (de preferinta cu coaja rosie)
  • ulei
  • sare, boia, piper ( puteti folosi si alte condimente dar nu combinati prea multe)

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mari apoi se pun la fiert in apa rece.

Cand incepe sa fiarba apa se lasa 7 minute.

Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180g C.

Intr-o tava punem putin ulei (aprox 50-100ml la 6-7 cartofi) si apoi o bagam la cuptor 30 de secunde pana se incinge uleiul.

Scoatem tava si adaugam cartofii strecurati de apa.Ii condimentam si ii intindem usor in tava cu o spatula. Nu-i amestecati!

Bagam tava la cuptor aprox. 15min la 180g C si abia apoi ii intoarcem usor cu o spatula de lemn. Ideea este sa se formeze dedesubt o crusta aurie, abia apoi trebuie intorsi.

Mai lasam inca 15 min pana se rumenesc frumos pe tote partile.

Cartofi aurii la cuptor (Cartofi aurii 1 290x217)   imagine retetaCartofi aurii la cuptor (Cartofi aurii 2 290x217)   imagine retetaCartofi aurii la cuptor (Cartofi aurii 3 290x217)   imagine retetaCartofi aurii la cuptor (Cartofi aurii 4 290x217)   imagine reteta

Reteta publicata in Garnituri, Preparate cu legume. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>