Paste cu branza la cuptor

Paste cu branza la cuptor (Paste cu branza 01)   imagine reteta

Daca nu as avea anumite probleme cu branza :) as manca cred ca zilnic paste cu branza.

Si ar mai fi ceva… am un obicei tare prost; cand incep o punga de paste mai las asa, cam 100g nefolosite si trece timpul si ma trezesc ca am cateva pungi cu cateva paste :).

Aseara le-am pus „la bataie”.

Simpla reteta si rapida.

Ingrediente:

  • 500g paste
  • 300g branza ( cas, cascaval, branza de burduf)
  • 100g unt
  • 4 oua sau oia cum zice Adrian
  •  sare
  • ulei
  • putin pesmet ( optional)

Preincalzim cuptorul la 180g C

Fierbem pastele in apa cu sare apoi le lasam sa se scurga de apa in strecuratoare.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intr-un vas termorezistent sau tava mai groasa punem putin ulei si jumatate din cantitatea de paste. Punem si jumatate din cantitatea de branza si putin unt. Si putina sare :)

Apoi repetam si desupra punem ouale batute bine cu 3-4 linguri lapte sau smantana.

Paste cu branza la cuptor (Paste cu branza 0 290x217)   imagine retetaPaste cu branza la cuptor (Paste cu branza 1 290x217)   imagine reteta

Punem si restul de unt taiat bucatele, saram si bagam tava la cuptor timp de 15-20 min pana pastele se rumenesc frumos deasupra.

Paste cu branza la cuptor (Paste cu branza 2 290x217)   imagine reteta

Servim fierbinti.

Observatii:

Puteti unge tava cu ulei sau unt si apoi sa o tapetati cu pesmet.

Reteta publicata in Alte retete. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Paste cu branza la cuptor

  1. maria

    Mama mea imi facea in copilarie…acum fac eu pentru ea:)!

    Raspunde
  2. coco

    o bunatate!!!

    Raspunde
  3. Constantin

    Multumesc pentru reteta numai ce am pus tava la cuptor. Sper sa mearga cu un vin rosu demidulce….

    Raspunde
    • Amalia

      Astept sa-mi scrieti cum au iesit. Si cum a fost vinul :).

      Raspunde
  4. Diana

    Ce fel de branza trebuie?

    Raspunde
    • Amalia

      Eu am folosit cas de vaca dat pe razatoare si amestecat cu sare. poti folosi orice branza mai grasa care „se intinde” :)

      Raspunde
  5. Paraschiva

    mama ne face in copilarie cu fidea la cuptor de tara..nu era pe atunci aragaz…era foarte gustos cu banza de oi..aveam oi..

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>