Daca nu as avea anumite probleme cu branza :) as manca cred ca zilnic paste cu branza.
Si ar mai fi ceva… am un obicei tare prost; cand incep o punga de paste mai las asa, cam 100g nefolosite si trece timpul si ma trezesc ca am cateva pungi cu cateva paste :).
Aseara le-am pus „la bataie”.
Simpla reteta si rapida.
Ingrediente:
- 500g paste
- 300g branza ( cas, cascaval, branza de burduf)
- 100g unt
- 4 oua sau oia cum zice Adrian
- sare
- ulei
- putin pesmet ( optional)
Preincalzim cuptorul la 180g C
Fierbem pastele in apa cu sare apoi le lasam sa se scurga de apa in strecuratoare.
Branza o dam pe razatoarea mare.
Intr-un vas termorezistent sau tava mai groasa punem putin ulei si jumatate din cantitatea de paste. Punem si jumatate din cantitatea de branza si putin unt. Si putina sare :)
Apoi repetam si desupra punem ouale batute bine cu 3-4 linguri lapte sau smantana.
Punem si restul de unt taiat bucatele, saram si bagam tava la cuptor timp de 15-20 min pana pastele se rumenesc frumos deasupra.
Servim fierbinti.
Observatii:
Puteti unge tava cu ulei sau unt si apoi sa o tapetati cu pesmet.
Mama mea imi facea in copilarie…acum fac eu pentru ea:)!
o bunatate!!!
Multumesc pentru reteta numai ce am pus tava la cuptor. Sper sa mearga cu un vin rosu demidulce….
Astept sa-mi scrieti cum au iesit. Si cum a fost vinul :).
Ce fel de branza trebuie?
Eu am folosit cas de vaca dat pe razatoare si amestecat cu sare. poti folosi orice branza mai grasa care „se intinde” :)
mama ne face in copilarie cu fidea la cuptor de tara..nu era pe atunci aragaz…era foarte gustos cu banza de oi..aveam oi..