Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei (Musaca de dovlecei 01)   imagine reteta

Profit cat mai mult de legumele proaspete si gatesc intr-un ritm alert tot felul de combinatii :)). Adica nimic serios … si daca stau sa ma gandesc unde se mai coc acum dovlecei ?.

Asadar o reteta de musaca mai usoara in care in loc de cartofi am folosit dovlecei.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 400g carne tocata de porc
  • 2 dovlecei potrriviti
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 gogosar
  • 100ml bulion
  • sare, piper, cimbru
  • ulei

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Adaugam carnea si amestecam, apoi lasam la foc mic sa se faca. Eu am pus si putin gogosar tocat. Cand a scazut zeama si carnea a inceput sa se rumeneasca potrivim de sare, adaugam putin cimbru si oprim focul.

Intr-o tava punem putin ulei, apoi asezam felii de dovlecei ( cam de 5mm grosime), carnea si apoi inca un strat de felii de dovlecei. Deasupra punem sare, cimbru, felii de rosii si gogosar, bulionul si bagam tava la cuptor timp de 30 min la 170g C.

Nu mai puneti apa deoarece au dovleceii destula :).

Musaca de dovlecei (Musaca de dovlecei 1 290x217)   imagine retetaMusaca de dovlecei (Musaca de dovlecei 2 290x217)   imagine retetaMusaca de dovlecei (Musaca de dovlecei 3 290x217)   imagine retetaMusaca de dovlecei (Musaca de dovlecei 4 290x217)   imagine reteta

Servim cu smantana.

Observatii:

Puteti praji feliile de dovlecei in ulei, mie mi s-a parut prea grea mancarea cu atatea prajeli si le-am pus crude.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: , .
loading...

6 comentarii la reteta Musaca de dovlecei

  1. Mimmi

    O reteta gustoasa si sanatoasa in acelasi timp !
    Arata tare bine !

    Raspunde
  2. TeoBucatar

    Foarte buna avand in vedere gustul dulce al dovlecelului

    Raspunde
  3. Stoica Cristian

    Arata foarte bine, singurul lucru pe care l-as schimba ar fi carnea; eu prefer vita!
    Multumesc pentru articol!

    Raspunde
  4. Mariarosaria

    Ciao, bellissime ricette. Complimenti.
    Se ti va vedi le mie ricette italiane e se vuoi puoi tradurre e pubblicarne qualcuna sul tuo blog
    Ciao
    mariarosaria

    Raspunde
  5. Mariarosaria

    Ciao da Napoli

    Raspunde
  6. Mariarosaria

    ottime ricette

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>