Rata pe varza

Rata pe varza Pot sa va spun ca este una din cele mai delicioase mancaruri care desi pare destul de complicata se gateste foarte usor. Mai greu e de gasit rata de casa :).

Mai adaug ca aceasta mâncare se poate face cu varza dulce sau cu varza.murata depinde de anotimpul in care o preparati,  ambele variante sunt la fel de bune.

Ingrediente:

  • 1 rata
  • piper, sare, boia, ulei
  • 2 verze potrivite ( 1-1,5kg)
  • 1 ceapa
  • cimbru, marar

Incepem cu rata: se freaca cu sare, piper, boia si putin ulei si se lasa sa stea la rece 4-5 ore . Daca este rata de casa ar fi nu e sa o marinati inainte, eu am pus-o la.marinat in vin alb, boabe de piper si foi de dafin. Am lasat-o spestea stea la rece peste noapte.

Varza se toaca marunt, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam 15 min sa se inmoaie.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Apoi adaugam varza stoarsa de zeama lasata, amestecam si lasam sa se caleasca la foc mic acoperita cu un capac. Adaugam cimbru si marar. Amestecam din cand si cand este pe jumatate calita stingem focul.

Incingem cuptorul la foc potrivit.

Intr-o tava cu pereti grosi punem putin ulei apoi varza si deasupra rata. Ungem rata cu putin ulei.

Acoperim cu o folie de alumniu si coacem timp de 1-1,5 ore depinde de rata ( daca este de casa se coace mai greu, daca este rata cumparata din magazin timpul de coacere va fi mai scurt).

Se ia folia dupa 1,5 ore apoi se lasa sa se rumeneasca pe o parte si apoi se intoarce si pe cealalta parte.  La sfarsit ungeti rata cu putin ulei si mai lăsați 5-10 minute.

Serviți fierbinte cu ardei iute. 

Poftă bună!20180522_115440

Servim fierbinte.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>