Rata pe varza

 

Rata pe varza (Rata pe varza 0)   imagine reteta

O bunatate !. Se gateste foarte usor, mai greu e de gasit rata :).

Ingrediente:

  • 1 rata
  • piper, sare, boia, ulei
  • 2 verze potrivite ( 1-1,5kg)
  • 1 ceapa
  • cimbru, marar

Incepem cu rata: se freaca cu sare, piper, boia si putin ulei si se lasa sa stea la rece 1 ora .

Varza se toaca marunt, se freaca cu sare si se lasa sa stea cam 15 min sa se inmoaie.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Apoi adaugam varza stoarsa de zeama lasata, amestecam si lasam sa se caleasca la foc mic acoperita cu un capac. Adaugam cimbru si marar. Amestecam din cand si cand este pe jumatate calita stingem focul.

Incingem cuptorul la foc potrivit.

Intr-o tava cu pereti grosi punem putin ulei apoi varza si deasupra rata. Ungem rata cu putin ulei.

Acoperim cu o folie de alumniu si coacem timp de 1-1,5 ore depinde de rata ( daca este de casa se coace mai greu, daca este rata cumparata din magazin timpul de coacere va fi mai scurt).

Se ia folia dupa 1,5 ore apoi se lasa sa se rumeneasca pe o parte si apoi se intoarce si pe cealalta parte.

Servim fierbinte.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>