Ciorba de conopida fara carne

Ciorba de conopida fara carne (Ciorba de conopida fara carne 0)   imagine reteta

Imi era dor de o ciorba de legume si cum conopida e „pe val” in perioada asta, am pregatit o ciorbita tare buna si usoara. Este gata in 30 de minute!

Ingrediente:

  • 1 conopida mica
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 catei usturoi (optional)
  • 150g iaurt
  • 2 galbenusuri
  • marar verde
  • ulei, sare

Curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea mare. Il calim in putin ulei si apoi adaugam 2 l de apa.

Lasam sa fiarba aproximativ 20min pana cand zarzavatul este fiert si adaugam buchetelele de conopida spalate.

Punem si sare si mai lasam sa fiarba 10 minute.

Gustam daca conopida este fiarta si oprim focul.

Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte. Rasturnam amestecul in oala si amestecam usor.

Adaugam usturoiul zdrobit si mararul verde tocat marunt.

Servim.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , , , .
loading...

28 comentarii la reteta Ciorba de conopida fara carne

  1. Niko

    Arata foarte bine!

    Raspunde
  2. Maria

    arata exceptional !

    Raspunde
  3. Bogdan

    Astazi am vaut ciorbita, astazi am gatit-o. Delicos de buna, multumesc frumos Amalia.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si sper sa mai incerci si alte retete de pe site :).

      Raspunde
      • Bogdan

        Buna Amalia, am incercat 40 de retete de pe site :D.

        Raspunde
        • Amalia

          Oau sau wow :)Inseamna ca iti place cum gatesc :)

          Raspunde
  4. flory

    Astazi am gatit si eu ciorba de conopida fara carne, este exceptionala. Multumesc Amalia.

    Raspunde
  5. cornelia

    nu se pune ceapa? am pregatit acum totul dar vad ca lipseste ceapa, asa este? multumesc..

    Raspunde
  6. cornelia

    pana primesc raspuns o fac fara ceapa, ca in reteta, ca m-am apucat deja….

    Raspunde
    • Amalia

      Fara ceapa … sper sa-ti placa :)

      Raspunde
  7. coriolan

    Se potriveste cu versurile dintr-o piesa de pe la radio: Arata bine bine bine, Arata bine de tot, Arata bine de tot… :D :))

    Raspunde
    • Amalia

      bini di tat :)

      Raspunde
  8. teodora simeria

    Draga Amalia,sa nu te superi pe mine dar,pentru mai tinerele gospodine, ar trebui atentionate ca ,inainte de a pune conopida la foc,trebuie neaparat sa fie puse buchetelele in apa sarata,cam un sfert de ora,pentru a inlatura eventualii vermisori,nisip si alte impuritati.

    Raspunde
    • Amalia

      Nu ma supar deloc, ma bucur ca ai scris acest mic dar important sfat :)

      Raspunde
  9. andreea

    Bine spus Teodora pentru” tinerele gospodine” eu ma numar printre ele…Amalia ai descris o reteta economica si foarte usoara …:*

    Raspunde
  10. ileana

    Draga Amalia sa sti ca am gatit ciorba asta si a fost un real succes ! Soțului meu, care este f pretențios la mancare, i-a placut f mult. Chiar acum am intrat sa caut o reteta de ciorba de varza…:)) Sunt sigură ca o sa fie la fel de buna ! :*

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur mult si sotului meu ii place ciorbita asta chiar daca este fara carne :)

      Raspunde
  11. mirela

    foarte buna ciorba !!!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut :)

      Raspunde
  12. Angi

    Prima mea ciorba care a iesit super!! Am mai avut doua incercari esuate :)) Dar asta e foarte usor de gatit si foarte gustoasa!!

    Raspunde
    • Amalia

      Felicitari si sper sa mai incerci si alte retete :).

      Raspunde
  13. Arthut

    Super ciorba,stimate doamna!!Sper so foloseasca multe gospodine!

    Raspunde
  14. Carina

    Cautarile indelungi dupa reteta perfecta au luat sfarsit :) Minunata ciorba, multumesc!

    Raspunde
  15. marcel

    Multumesc pentru reteta.
    Si barbatii stiu sa faca ciorba de conopida si pot sa spun ca mi-a iesit Delicioasa.

    Raspunde
    • Amalia

      Felicitari si din cate stiu barbatii gatesc mult mai bine decat femeile :)

      Raspunde
  16. Andreea

    Am incercat. A iesit f buna! Eu am adaugat praf de usturoi cand am calit zarzavaturile si am pus smantana in loc de iaurt. O reteta simpla rapida si delicioasa! Multumim!

    Raspunde
  17. Georgi

    Amalia, multumesc pentru aceasta reteta!
    Am pregatit ieri ciorbita:usoara,cremoasa,foarte buna pentru noi femeile dar nu numai!:)

    Raspunde
    • Amalia

      Asa este … sotul meu e carnivor înrăit si câteodată reusesc sa-l pacalesc

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>