Chec cu cacao

Chec cu cacao (Chec cu cacao 0)   imagine retetaPufos si usor de facut.

Ingrediente pentru 2 checuri:

  • 6 oua
  • 1cana de zahar ( aprox 250gr)
  • 1 1/2 cana faina
  • 1plic zahar vaniliat
  • 1/2 pahar de ulei ( aprox 100ml ulei)
  • 1 lingura cu varf cacao

Se bat bine albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza  in continuare pana se topeste tot zaharul. Se adauga cate un galbenus si se mixeaza.

Apoi adaugam scoatem mixerul din functiune si folosim o spatula de lemn.  Adaugam zaharul vaniliat si uleiul. Punem treptat faina amestecand usor peste cap dupa fiecare lingura de faina.

Ungem 2 tavi de chec cu grasime si le tapetam cu faina si turnam in ele 3/4 din compozitie. In celalalt sfert adaugam cacao, amestecam si punem deasupra dintr-un capat in celalalt al tavii.

Coacem 25-30min la 180g C.

Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin si apoi le scoatem din tava pe un gratar.

Reteta este preluata dintr-o carte mai veche de bucate.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

22 comentarii la reteta Chec cu cacao

  1. Top cuisine avec lavi

    Ce pufos este! Arata foarte bine!

    Raspunde
  2. Andreea

    ai ce faina arata ……..pufos si galben ( ouale de casa poate ? ), imi lasa gura apa…..
    maine il fac………si poimaine dimineata mananc cu o cana de lapte…..hihihi

    vroiam sa te intreb cam cat inseamna o cana de faina in grame ?
    si multumim de reteta ! :)

    Raspunde
    • Amalia

      Oua de casa, da :)…cam 200g. Sper sa-ti reuseasca astept sa-mi scrii :)

      Raspunde
      • Andreea

        Amalia nu am avut timp sa il fac, am fost tare ocupata cu alte treburi, sper sa am timp saptamana asta care vine, oricum iti dau de stire cand il fac :*

        Raspunde
  3. Dea

    Tare pufos si gustos!

    Raspunde
  4. retetele mele dragi

    buna! sunt adnia de la Adnia’s blog si voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!

    Raspunde
  5. Danut Buc

    Imaginea spune tot,nota 10

    Raspunde
  6. Maria

    e foarte gustos; eu fac o reteta asemanatoare in a carui compozitie adaug si coaja rasa de portocala sau lamaie, in functie de ce am la indemana :)

    Raspunde
  7. dorina

    si iese asa pufos fara praf de copt?

    Raspunde
    • Amalia

      Da daca respecti pasii :)

      Raspunde
  8. Adina

    Bravooooo!!!

    Raspunde
  9. Adina

    Multumesc pt toate retetele mereu ma inspir de aici!pupici

    Raspunde
  10. Lily

    Bunä, ce inseamnä 11/2 cäni fäinä?

    Raspunde
    • Amalia

      O cana si jumatate de faina.

      Raspunde
  11. Ella

    Extraordinara reteta,a iesit atit de Bun si pufos,toata familia a fost incintata ,felicitari.cu drag Ella DIN Germania.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca v-a placut !

      Raspunde
  12. Ella

    Extraordinara reteta,a iesit atit de Bun si pufos,toata familia a fost incintata ,cu drag Ella DIN Germania.

    Raspunde
  13. raluca

    Un checdelcios si pufos repetat de zeci de ori, multumim!

    Raspunde
  14. Ema

    Eu il fac mult mai simplu…Cate oua , atatea linguri de zahar,faina si ulei…. Gălbenușurile le amestec cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si coaja de lamaie sau portocală rasa..Bat albușurile spuma,adaug gălbenușurile pregatite dupa cum am zis mai sus, apoi faina cernuta..Folosesc spatula doar la faina, in rest, mixerul..

    Raspunde
  15. Ina

    Facut. Placut. Mancat. :-) A iesit tare pufos !

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut :)

      Raspunde
  16. Madalina

    Super super! L-am facut si mi-a iesit minunat. Ai mei ma adora :D
    Ute inca o reteta care mi-a iesit tare buna http://sapreparamsavuros.ro/re%C8%9Bete/chec-pufos-in-doua-culori.120.html?id=1596

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>