Tocana din carne de miel

Tocana din carne de miel (Tocana de miel)   imagine reteta

Pentru ca mi-a ramas carne de miel de la Pasti m-am gandit sa fac o tocanita care merge de minune cu mamaliguta si un pahar de vin rosu.

Ingrediente:

  • 1kg carne de miel ( antricot, pulpa)
  • 2 cepe potrivite
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde
  • ulei

Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei pana devine sticloasa. Se adauga carnea bine spalata si taiata bucati mai mari.

Amestecam usor si lasam la foc mic pana cand scade apa lasata de carne.

Adaugam boia cam o lingurita, piper, sare si usturoiul zdrobit. Mai adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se face carnea.

La sfarsit adaugam verdeata tocata.

Puteti sa adaugati si smantana ( 200ml ) amestecata cu o lingura de faina.

Servim cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Reteta publicata in Preparate din carne de miel, iepure. Etichete: , .
loading...

2 comentarii la reteta Tocana din carne de miel

  1. paula-lavinia

    Buna Amalia foarte bun este tortu la-m facut duminica,zimi te rog frumos la blatul de la rulada dupa ce il scoatem din cuptor il rulam in prosop?

    Raspunde
    • Amalia

      Da, dar nu-i neaparat nevoie se ruleaza destul de usor .

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>