Tort cu mere

 Tort cu mere (tort cu mere 0)   imagine reteta

Daca e weekend sa fie ceva dulce ca vremea nu ne ajuta deloc sa stam departe de bucatarie :).

Tortul cu mere cred ca este cel mai simplu tort ( poate si cel mai ieftin ) si ca sa va fie mai usor de preparat va prezint varianta simplificata a retetei.

Ingrediente:

  • 6-7 mere
  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 2 linguri apa rece
  • 6 linguri cu varf zahar + 150g pentru caramelizat
  • 1 varf cutit praf de copt

Pentru ornat :

  • 400ml frisca
  • scortisoara

Curatam merele de coaja si le scoatem samburii.

Punem 200g zahar intr-o cratita sau oala cu diametrul de aprox 26cm  si il caramelizam la foc mic apoi rasucim cratita intr-o parte si alta pentru a imbraca marginile cu zahar topit.

Incingem cuptorul la 170g C si asezam merele in cratita apoi o introducem  la cuptor 15 minute.

Intre timp facem blatul :

Batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si apa si mixam bine.

Adaugam galbenusurile, mixam, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Punem blatul peste merele coapte, nivelam usor si coacem inca 20min.

Tort cu mere (tort cu mere 1 290x217)   imagine reteta

Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Tort cu mere (tort cu mere 2 290x217)   imagine reteta

Scoatem tortul il lasam sa se raceasca si caldut il rasturnam pe un platou ( punem platoul peste cratita si apoi o rasturnam usor).

Il punem cu totul la rece 1 ora

Scoatem usor cratita.

Tort cu mere (tort cu mere 3 290x120)   imagine reteta

Ornam cu frisca si scortisoara. Eu m-am grabit la maxim si nu a iesit asa frumos :)

Tort cu mere (tort cu mere 4)   imagine reteta

Tort cu mere (tort cu mere 5)   imagine retetaObservatii:

Atentie la cantitatea de zahar caramelizata. Cu cat este mai mult, cu atat va fi mai insiropat tortul. Eu nu am pus suficient de mult pentru ca nu am vrut sa fie asa de dulce.

Reteta publicata in Torturi. Etichete: , .

21 comentarii la reteta Tort cu mere

  1. matrioska

    A iesit foarte frumos si cred ca si foarte bun.O idee buna pentru acest weekend.Fuguta din nou la piata dupa mere.Asa imi trebuie daca am fost curioasa si m-am uitat ce ai mai facut bun.Mersi.

    Raspunde
    • Amalia

      :)

      Raspunde
  2. anca

    Arata foarte bine!O sa il fac in weekend , multumesc pentru reteta!

    Raspunde
  3. cornelia

    care apa?.. „adaugam treptat zaharul si apa”…la ingrediente nu este trecuta nici o apa…

    Raspunde
    • Amalia

      2 linguri de apa rece, am completat acum .

      Raspunde
      • cornelia

        vai, o bunatate, am dat reteta la toti cei pe care-i cunosc!!! multumesc si pentru apa…iar in locul gol din mijlocul merelor am pus mar ras cu scortisoara, nu am presarat deasupra scortisoara..buuuunnnn!!!

        Raspunde
  4. Teobucatar

    Ca la mama acasa!

    Raspunde
  5. Adriana

    Cata apa trebuie pusa in compozitia pentru blat?Ai mentionat ca se pune apa, dar nu ai scris cantitatea…

    Raspunde
    • Amalia

      2 linguri, am completat acum :)

      Raspunde
  6. Maria

    Este o reteta originala, si intr-adevar se prepara usor. Felicitari!

    Raspunde
  7. mihai

    acum ne pregatim sa-l taiem :) …si l-am taiat …. sa avem pofta mare

    Raspunde
  8. Tamara Judith Simion

    Buna Amalia,

    In primul rand, vreau sa te felicit pentru site. Am incercat in nenumarate randuri sa fac tort de mere si nu am reusit.Astazi intamplator gasind site-ul tau am zis de ce sa nu incerc si reteta ta.
    Am facut reteta de tort de mere si a iesit o bunatate .De asemenea, reteta este foarte simplu de facut.
    Toate cele bune,

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si sper sa mai incerci si alte retete :).

      Raspunde
  9. Gabi

    Amalia iti multumesc pentru retele de prajituri .A facut piersicile au iesit super.Vreau sa te intreb aluatul de blat il torni peste merele fierbinti ori lasi cateva minute sa se raceasca? Multumesc.

    Raspunde
    • Amalia

      Peste merele fiebinti:)

      Raspunde
  10. Gaby

    Amalia te iubesc….mi-a iesit tortul belea!!!! l-am facut pas cu pas dupa indicatiile tale si cu toate ca eram pesimista..a iesit superrr sunt incantata maxim!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Bravos! Astept si eu o feliuta „virtuala” :)

      Raspunde
  11. Gabriella

    Buna! Dupa ce am introdus productia in cuptor, mi-am amintit ca deobicei ungeam tava si o tapetam cu faina atunci cand faceam pandispan. Sper sa iasa intreaga din cratita, alunecand pe zaharul acela caramelizat… Sunt f. curioasa ce va iesi. O voi servi prietenelor mele maine. Multumesc pt idee!

    Raspunde
    • Amalia

      Astept sa-mi scrii cum ti-a iesit :)

      Raspunde
  12. Nicoleta

    Bună,
    Am făcut și eu tortul astăzi. Totul a ieșit bine ca rețetă, dar a rămas crud în centru… ai idee de ce?
    L-am salvat în final, i-am copt mijlocul separat :)

    Raspunde
    • Amalia

      Probabil nu l-ai copt suficient … bine ca l-ai salvat in cele din urma :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>