Ciorba de macris fara carne

 Ciorba de macris fara carne (Ciorba de macris)   imagine reteta

I-am zis la Luci ca fac ciorba de macris si ma intreaba de unde am gasit miel :). In conceptia lui ciorba de macris se face doar cu carne de miel. Lasa ca schimbam noi unele obiceiuri.

Reteta de mai jos o am de la mama, o alta varianta fata de ciorba clasica.

Ingrediente:

  • 1 kg macris
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri orez
  • 250ml lapte
  • 2 oua
  • sare, patrunjel verde, ulei

Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa apoi se adauga macrisul spalat bine.

Se caleste apoi se adauga cele 3 linguri de orez si se mai caleste cateva minute.

Adaugam 3 litri de apa rece si lasam sa fiarba pana este fiert orezul. Apoi se pune laptele si se da intr-un clocot.

Stingem focul si amestecam galbenusurile cu putina supa fierbinte si rasturnam amestecul in oala.

Albusurile le dam drumul intregi in oala.

Potrivim de sare si mai adaugam patrunjel verde tocat.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

15 comentarii la reteta Ciorba de macris fara carne

  1. matrioska

    Primul lucru care il fac cand intru pe net e sa intru pe siteul tau.Totdeauna gasesc ceva bun.Si de data asta am gasit aceasta ciorba apetisanta ,usor de facut si plina de vitamine.Mersi ………fug la piata dupa macris.

    Raspunde
    • Amalia

      Fuguta si sa-mi scrii daca ti-a placut!

      Raspunde
    • alexandra

      Daca gasesti, imi spui si mie de unde ai luat? Merci

      Raspunde
  2. nadia

    Si eu care am crezut ca nu exista fel de ciorba sa nu fi mancat pana acum.

    Raspunde
    • Amalia

      :) sper sa-ti placa .

      Raspunde
  3. alexandra

    Si unde ai gasit macris in Bucuresti,Amalia?? Il caut de nebuna peste tot si nu reusesc sa gasesc :((((

    Raspunde
    • Amalia

      In Cluj am gasit :))

      Raspunde
  4. alexandra

    Normal, nici nu ma asteptam sa zici Bucuresti :))) O sa raman cu gandul la ciorba ta!

    Raspunde
    • Amalia

      Te-as invita la o portie daca ai fi mai aproape :).

      Raspunde
  5. Centea anca

    In piața ai găsit macris? Felicitări pt blog,gatesti minunat.si eu sunt din Cluj,îți citesc aproape zilnic posturile.te pup.tine-0 tot asa!

    Raspunde
    • Amalia

      Da, multumesc mult :)

      Raspunde
  6. matrioska

    Sa sti ca am facut azi ciorbita,a iesit super. Am mai adaugat un morcov ras prin razatoarea mare si l-am calit odata cu ceapa si apoi am urmat reteta ta.DELICIOASA de PRIMAVARA.

    Raspunde
    • Amalia

      Buna ideea cu morcovul ras…

      Raspunde
  7. Heghes Stela

    Eu fac aceasta ciorba de cand ma stiu, este delicioasa pe timpul verii, se poate manca si rece. Ce fac eu diferit fata de aceasta reteta este ca, inlocuiesc orezul cu galusti de gris taiate mai micute. Se mai poate adauga ceapa verde si marar, dupa gust. Este DELICIASA.

    Raspunde
    • Amalia

      Foarte buna ideea cu galustele!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>