Prajitura cu branza Arlechino

Prajitura cu branza Arlechino (Prajitura cu branza de vaci Arlechino 01)   imagine reteta

 Prajitura asta se inscrie cu succes pentru mine in top 3 prajituri cu branza ! Va invit sa o incercati si voi pentru ca este vesela, colorata, gustoasa, plus ca se face rapid… dar sa lasam faptele sa vorbeasca si cum  zice un baiat simpatic „sa trecem la treaba!” :).

Pentru inceput va recomand sa dublati cantitatile deoarece portia este destul de mica, pentru o tava 20×30.

Ingrediente pentru tava 20×30 sau tava rotunda cu diametrul 20cm:

Pentru baza:

  • 2 oua mari sau 3 mai mici
  • 100g zahar tos
  • 65ml lichior de ou ( puteti inlocui cu lichior de ciocolata, eu nu am avut deloc si am pus visinata )
  • 60g unt topit
  • 140g faina
  • 9g praf de copt
  • 50g nuci macinate ( alune, migdale )

Pentru grilaj:

  • 250g branza de vaci
  • 1 ou
  • 30g zahar pudra
  • 20g budinca de vanilie ( atentie la gramajul de pe plic:))

Ouale cu zaharul si lichiorul se mixeaza bine, (cam 10 minute,nu-i neaparat sa se topeasca zaharul), se adauga untul topit.

Faina o amestecam cu praful de copt si nucile macinate si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de ou.

Punem hartia de copt in tava si turnam compozitia de blat.

Branza de vaci, zaharul pudra, oul si praful de budinca le amestecam bine si apoi le punem intr-un pos de ornat si turnam in forma de grilaj peste blat. Puteti folosi o punga de plastic pe care o taieti la un capat.

Prajitura cu branza Arlechino (Prajitura cu branza de vaci Arlechino 1 290x120)   imagine reteta

Prajitura cu branza Arlechino (Prajitura cu branza de vaci Arlechino 2 290x217)   imagine reteta

Coacem in cuptorul incins la 180grade C, timp de 20 min.

Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea. (In reteta originala scria 30-40min dar la mine s-a copt in 20).

Prajitura cu branza Arlechino (Prajitura cu branza de vaci Arlechino 3 290x217)   imagine reteta

 Servim calda pudrata cu zahar.

Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru, site de care m-am indragostit realmente :), probabil si pentru faptul ca nu am timp sa navighez si pe alte site-uri.

Prajitura cu branza Arlechino (Prajitura cu branza de vaci Arlechino 011)   imagine reteta

 

Observatii:

Nu stiu cu ce s-ar putea inlocui lichiorul, ar fi bine sa nu renuntati la el deoarece sunt convinsa ca da o aroma deosebita prajiturii… eventual in cel mai rau caz sa-l inlocuiti cu 2 linguri smantana sau iaurt.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

16 comentarii la reteta Prajitura cu branza Arlechino

  1. Amalia

    Buna Amalia, tocmai am terminat prajitura – f buna si f usor de facut – insa blatul nu a primit culoarea maronie din pozele tale. Ai pus cumva si cacao? Multumesc mult pentru reteta :-*

    Raspunde
    • Amalia

      Ciudat … nu, nu am pus decat nuca macinata…

      Raspunde
  2. CARMEN

    Buna Amalia , nu cumva trebuie prajita nuca pentru a da culoare?
    Felicitari pentru site. E superb, chiar sambata am mai facut o prajitura ” Deliciu ” de la tine si nu a mai apucat duminica, s-a topit.

    Raspunde
    • Amalia

      Eu nu am prajit nuca inainte, dar cred ca da un gust mai bun daca se prajeste … te rog sa-mi scrii daca incerci prajitura ce culoare a avut :)

      Raspunde
      • CARMEN

        Sa stii ca azi am sa o fac. O sa-ti spun cum a iesit.

        Raspunde
      • CARMEN

        Am facut prajitura si a iesit exact asa. Nu am avut lichior de oua si am pus angeli de cirese. A iesit foarte buna . Am sa o mai repet.

        Raspunde
  3. carla

    Deci Arlechino inseamna combinatia intre branza de vaci si si budinca de vanulie…..hmmmm.

    Raspunde
    • Amalia

      Poate nu-i cea mai inspirata denumire insa mie mi s-a parut o combinatie de culori vesela :)

      Raspunde
  4. pansy

    pare a fi delicioasa!

    Raspunde
  5. daniela B

    Buna Amalia as putea pune budica de lamaie? si putin rom in loc de lichior ?

    Raspunde
    • Amalia

      Da sigur ca da, sa-mi scrii daca ti-a placut :).

      Raspunde
  6. chefgonn

    Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână „fritters dovleac reteta” şi săptămâna următoare „Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    Raspunde
  7. Beatrice

    Rece nu este buna? As vrea sa o fac cu o zi inainte sa vina musafirii.
    Multumesc!

    Raspunde
    • Amalia

      Ba da, sigur ca da, noi am mancat-o calda pentru ca nu am avut rabdare…

      Raspunde
  8. Beatrice

    Multumesc pentru raspuns!

    Raspunde
  9. Nicoleta

    Am facut aceasta prajitura astazi, a iesit la fel ca cea din poza,este buna.
    Multumesc pentru reteta !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>