Spirale cu gem

Spirale cu gem (Spirale cu gem 01)   imagine reteta

 Su-per bu-ne, super simple ! Aluatul se face foarte usor, nu necesita timp de dospire si este foarte fraged.

Ingrediente (aprox 20buc):

  • 250g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100g zahar pudra
  • 100ml ulei
  • 400g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 300g gem acrisor mai tare

Branza, uleiul, zaharul, ouale si un varf cutit sare se mixeaza intr-un bol inalt pana se omogenizeaza bine( eu am folosit lingura de lemn pentru ca dormea Adrian ).

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat usor elastic ( 5-10 min).

Spirale cu gem (Spirale cu gem 1 290x120)   imagine reteta

Se intinde pe planseta tapetata cu faina o foaie de aprox 1cm.

Se unge cu gem, se ruleaza usor si apoi se taie rondele de aprox 1-1,5 cm ( se taie putin mai greu, apasati lama cutitului pe aluat, apoi dati forma rotunda cand le puneti in tava).

Spirale cu gem (Spirale cu gem 2 290x120)   imagine reteta

 Se coc in cuptorul incins la 200gC timp de 15-20 min.

Spirale cu gem (Spirale cu gem 3 290x217)   imagine reteta

Spirale cu gem (Spirale cu gem 4 290x217)   imagine reteta

Se servesc pudrate cu zahar.

Spirale cu gem (Spirale cu gem 0)   imagine reteta

Spirale cu gem (Spirale cu gem 02)   imagine reteta

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru

Sfat:

Cred ca se pot umple si cu crema de ciocolata sau nuca amestecata cu zahar.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

16 comentarii la reteta Spirale cu gem

  1. olivia

    Intr-adevar acesti melcisori,care se pot umple si cu fructe proaspete sau congelate,in afara de gem sunt deliciosi.Va felicit pentru retetele minunate pe care ni le oferiti si va multumesc.
    Cu stima,
    Olivia

    Raspunde
    • Amalia

      Buna idee :), va multumesc mult pentru aprecieri… multe retete sunt preluate de pe alt site-uri… le aleg pe cele mai rapide :)

      Raspunde
  2. Smaranda

    Chiar ca super simple….As incerca si eu cu gem de caise, ca-i preferatul fiului.
    Zi frumoasa!

    Raspunde
    • Amalia

      De caise a fost si al meu doar ca putin mai acrisor :) Astept sa-mi scrii daca ti-au placut :)

      Raspunde
  3. lorena

    Delicios, dar sa stii ca eu am folosit branza de oaie si a iesit foarte bun.

    Raspunde
  4. reparatii masini de spalat

    .. Amalia…urmarim de mai mult timp posturile tale ! Cred ca sunt geniale spiralele, o sa le incercam si noi ! Multumim

    Raspunde
  5. Dragos

    Arata destul de bine, insa mi-ar place foarte mult ca aceste minunate spirale sa fie si intr-o versiune mai mini, cred ca ar parea mai mult decat magica.
    Daca nu te superi ca te intreb, nu ai probleme cu google datorita faptului ca preiei continut, ai verficat daca continutul este 100%unic?

    Raspunde
  6. Anca

    Buna, Amalia! le-am facut s mi se par deliciose.

    Raspunde
  7. alina

    buna!
    le-am facut si eu!

    Raspunde
  8. alina

    scuze…
    as mari cantitatea de zahar…nu mi s-au parut suficient de dulci…
    si as micsora timpul de coacere…maxim 15 min as zice…eu am cuptor clasic de aragaz!
    in rest…sunt bune!

    Raspunde
  9. Raluca

    Foarte bune au iesit!!! n-am rezistat tentatiei si am facut doar cateva cu gem. Restul …cu nuca+zahar+scortisoara, rahat, cocos, telemea. O nebunie!!! Voi incerca si cu fructe sau cu mac. Foarte bun aluat! Multumesc, Raluca

    Raspunde
  10. Kriss

    au fost delicioase! am facut cateva cu gem si cateva cu miere …si s-au papat toate. Reteta e buna si f usoara.

    Raspunde
    • Amalia

      Daaa si mie imi plac foarte mult…o sa le incerc cu nuca

      Raspunde
  11. Doris

    Se poate folosi branza philadelfia??
    Nu imi place alta branza…
    Mersii

    Raspunde
    • Amalia

      Da, se poate.

      Raspunde
  12. Ina

    Hi hi … le-am facut azi! Sunt absolut delicioase, reteta e super ieftina si simpla, doar ca enervantul meu de cuptor arde :-( si s-au cam „brunetit” dedesubt … dar sunt bune si asa. Ca veni vorba, o sugestie pt cuptor, ca sa nu mai arda ?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>