Barcute cu branza

 Barcute cu branza (barcute cu branza 0)   imagine reteta

Bun-bun tot ce e cu branza :). Si daca se face la cuptor si mai bine.

Reteta de mai jos mi-a atras atentia pentru ca are in componenta multa branza si putin aluat.

Ingrediente pentru 10 bucati (mari):

Aluat:

  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 600-650g faina alba
  • 2 linguri apa pentru drojdie + aprox 300ml apa calduta
  • 1 lingurita sare

Umplutura:

  • 200g branza telemea
  • 600g cas sau branza mai grasa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 galbenusuri
  • 80g unt
  • patrunjel sau marar verde

Intr-un bol frecam putin drojdia cu zaharul pana se inmoaie apoi adaugam 2 linguri de apa calduta si amestecam.

Lasam sa creasca la cald.

Intr-un vas mai mare punem faina apoi adaugam drojdia crescuta, sarea si incepem sa framantam adaugand putin cate putin apa calduta. Nu am cantarit apa, ideea este ca aluatul obtinut sa fie elastic, nu foarte moale. Framantati pana aluatul se desprinde de vas.

Lasati sa dospeasca acoperit cu un prosop timp de o ora pana isi dubleaza volumul.

Barcute cu branza (barcute cu branza 1 290x120)   imagine reteta

Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu untul la temperatura camerei, galbenusurile si ardeiul rosu taiat cubulete.

Barcute cu branza (barcute cu branza 2 290x120)   imagine reteta

Incingem cuptorul la 250g C ( in reteta scria 275 ).

Aluatul il rasturnam pe masa tapetata cu faina si il impartim in 10 bile.

Le lasam sa mai dospeasca 30min.

Apoi luam fiecare bila, o intindem cu mainile in forma de cerc si in mijloc punem umplutura.

Rasucim marginile usor (poate se vede mai bine in foto ) si coacem timp de aprox 10 min pana aluatul creste si se rumeneste usor.

Barcute cu branza (barcute cu branza 3 290x217)   imagine reteta

Barcute cu branza (barcute cu branza 4 290x120)   imagine reteta

Scoatem pe un platou si le pastram acoperite cu un servet textil.

Sunt crocante ( mie mi s-a parut asemanator aluatul cu cel de pizza ) si aromate datorita ardeiului.

Barcute cu branza (barcute cu branza 5)   imagine reteta

Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru

Si de ce nu-mi ies pozele perfecte :):

Barcute cu branza (IMG 29444)   imagine reteta

Observatii:

Eu am pus doar 400g cas dar puteti folosi fara nicio problema 600g ca si in reteta originala.

Nu faceti prostia de-a unge tava cu ulei si sa o tapetati cu faine ( asa cum am facut eu )… cuptorul fiind incins faina se va arde e nesanatoasa si cu greu mai spalati tava :((.

 

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

7 Responses to Barcute cu branza

  1. Oana spune:

    Mmmmmmm …………imi plouă în gura neapărat trebuie sa le construiesc si eu :).arată foarte bine si cred ca sunt delicioase,cred ca fiul tău e deacord cu mine :)))).baftă în continuare la cât mai multe retete.

  2. Amalia spune:

    Yami ce bunatate! Am sa incerc si eu zilele ce vin. Cat de mari ies barcutele? Sa tapetez tava cu hartie de copt? Ce dulci sunt degetelele din poza!!!

    • Amalia spune:

      Mari ies desi in poza de la reteta aratau mici…daca vrei sa le faci mai mici imparte in 20 de bile aluatul… da poti sa pui hartie de copt :)… cat despre degetele daaa, le-am papat de multe ori :)

  3. Foarte bine arata, si mie imi place ca au multa umplutura. Cu cat mai multa cu atat mai bine!

  4. matrioska spune:

    Arata super.Cred ca ar fi bune si cu alte umpluturi de ex:ciupercute,ton,varza.Ce zici ar merge?

    Multumesc pentru reteta.Bafta in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>