Tort simplu cu branza de vaci

Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 0)   imagine reteta

Pentru ca maine e sarbatoare va propun un tortulet simplu si delicios. Se face rapid si este pe gustul tuturor, mai ales a copiilor cu branza dulce, frisca si fructe.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao de buna calitate
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 varf de cutit praf de copt

Crema:

  • 300ml smantana pentru frisca
  • 300g branza de vaci
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala

Pentru insiropat sucul de la 2 portocale.

Mai aveti nevoie de fructe pentru ornat, fructe pe care le puteti alege in functie de sezon. Fiind iarna eu l-am ornat cu fructe exotice ( mai putin visinele din compot )

Asadar incepem cu blatul care este unul clasic de pandispan.

Punem cuptorul pe ventilatie la 160g C.

Ungem cu putin ulei si tapetam cu faina o tava rotunda cu diametrul de 26cm. Eu nu prea folosesc hartie de copt la formele rotunde deoarece nu iasa blatul perfect rotund.

Separam galbenusurile de albusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei ).

Mixam albusurile cu un pic de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si apa si mixam pana acesta se topeste.

Apoi punem unul cate unul galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adaugam si lingurita de ulei.

Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de oua, amestecand peste cap cu o spatula de lemn.

Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 2 290x217)   imagine reteta

Turnam compozitia in forma si coacem timp de 25 min. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Infigem o scobitoare in blat si daca iasa curata inseamna ca este gata.

Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 3 290x120)   imagine reteta

Scoatem blatul si-l punem pe un platou.

Pana cand se coace blatul preparam crema.

Punem intr-un bol branza de vaci, zaharul pudra si zaharul vaniliat. Frecam cu o lingura de lemn sa se omogenizeze bine. Adaugam si coaja rasa de portocala.

Batem smantana pentru frisca si adaugam plicul de intaritor. Daca smantana nu contine zahar mai adaugati 2 linguri de zahar pudra inainte de a o mixa.

Adaugam lingura cu lingura frisca la branza si amestecam la fel ca la blat peste cap sa ramana compozitia pufoasa.

Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 4 290x217)   imagine reteta

Insiropam blatul, asezam crema, o intindem frumos si apoi punem fructele.

Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 5 290x120)   imagine reteta

 Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 1)   imagine reteta

Tort simplu cu branza de vaci (tort cu branza de vaci 01)   imagine reteta

Putem servi imediat.

Si un mic curios :)

Tort simplu cu branza de vaci (IMG 2801 290x217)   imagine reteta

Sfat:

Daca faceti tortul pentru a 2-a zi, puneti desupra fructelor gelatina incolora pentru ca acestea sa nu-si schimbe aspectul lucios.

(Si eu am intentionat sa fac asta dar sotiorul a cumparat gelatina alimentara :)).

Reteta publicata in Torturi. Etichete: , , .
loading...

12 comentarii la reteta Tort simplu cu branza de vaci

  1. paula lavinia

    Buna Amalia arata foarte bine tortul,zimi si mie te rog de care branza ai folosit?
    Sunt foarte bune torturile pe care le faci tu mersi ptr retete te poop

    Raspunde
    • Amalia

      Eu cumpar lactate de la un mic magazin ce reprezinta o PF din piata … insa pot sa-ti recomand Monor :)

      Raspunde
  2. Alina

    tortul ca tortul Amalia (ne-ai obisnuit cu minunatiile tale ), dar cel mai tare e ‘micul curios’ care deja e foarte mare, sa va traiasca! Zboara timpul, nu-i asa?

    Raspunde
    • Amalia

      Da micul curios foarte curios :))… trece timpul :)

      Raspunde
  3. Paula Gafitescu

    Tortul arat atare bine, nu e de mirare ca cineva ii da tarcoale ;)

    Raspunde
  4. ReteteSavuroase

    Foarte bine arata tortul iar cel mic al tau e un scump. Sa va traiasca si sa va bucure.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult!

      Raspunde
  5. livia17-1977

    tot ce faci e super, dar

    tot ce faci mi se pare ok ,dar PRINTISORUL le antrece pe toate sa va traiasca multa sanatae.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult sa stii ca nu te contrazic :).

      Raspunde
  6. anisoara

    este f. f. f.bun.eu l-am facut

    Raspunde
  7. lenuta

    tortu cu brinza e f oarte bun si racoritor am sa il fac si eu dar frisca din comert nu este buna?

    Raspunde
    • Amalia

      Si in comert sa gaseste frisca naturala.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>