Friptura de porc a la Luci

Friptura de porc a la Luci (Friptura de porc a la Luci 0)   imagine reteta

El Clasico FC Barcelona-Real Madrid care se joaca diseara si el clasico la noi in farfurie, carne cu cartofi, mancarea pe care sotul nu o refuza niciodata :). El  ( poate sa fie si clasico :)) a gatit reteta eu doar am pozat (si m-am jucat cu Adrian).

Ingrediente:

  • 2 felii ceafa de porc
  • 4 felii piept de porc
  • 1kg cartofi
  • 100ml vin alb
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • mustar
  • ulei
  • 4 ardei iuti

Pentru inceput incingem cuptorul la 180g C.

Ungem tava mare de la aragaz cu ulei apoi in mijloc asezam feliile de carne.

Presaram peste ele sare, piper si le ungem pe fiecare cu o lingurita de mustar.

Daca va place mai iute puneti cate un ardei mic rosu pe fiecare felie de carne.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii mai grosute. Ii asezam langa carne in tava, mai punem putin ulei si ii amestecam cu mana usor sa se unga de ulei pe toate partile. Punem seminte de chimen deasupra si printre ei cateii de usturoi curatati.

Punem vinul peste carne ( nu-i bai daca se intinde in toata tava ) si bagam friptura la cuptor.

Friptura de porc a la Luci (Friptura de porc a la Luci 1 290x217)   imagine reteta

Coacem timp de 60-70min.

Friptura de porc a la Luci (Friptura de porc a la Luci 2 290x217)   imagine reteta

Servim cu un pahar de vin rosu.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: , , .
loading...

6 comentarii la reteta Friptura de porc a la Luci

  1. Teobucatar

    Ador fripturile de porc! Delicioasa!

    Raspunde
  2. ReteteSavuroase

    Delicioasa friptura ta. Simpla dar foarte apreciata si in familia mea.

    Raspunde
  3. matrioska

    Cred ca m-am ingrasat un kg. numai privind reteta asta. IOIIII

    Raspunde
  4. matrioska

    Ce bunatate!

    Raspunde
  5. Gamine

    nici nu stiu ce ar fi mai rapid, sa ma duc la un restaurant sa comand sau sa fug acasa sa incep sa imi prepar asta? delicios oricum!

    Raspunde
    • Amalia

      Fugi acasa ! Iti spun ca se face foarte repede friptura :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>