Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Ghiveci de legume

Reteta de ghiveci de legume

De post, normal, dar daca sunteti carnivori inraiti il puteti manca ca si garnitura langa o felie de carne, a nu se citi ceafa la gratar :)).

Ingrediente pentru 12 portii de ghiveci de legume:

  • 6-7 cartofi
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 3 rosii (se pot inlocui cu 250ml bulion)
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 conopida mica
  • 1 dovlecel
  • 200g mazare din conserva sau congelata
  • 150g orez (o ceasca)
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare
  • ulei
  • marar verde si patrunjel
Ghiveci de legume, reteta simpla
Ghiveci de legume, reteta simpla

Cum facem ghiveciul de legume?

Reteta este foarte simpla. Se calesc aproape toate legumele, se adauga apa si apoi se lasa sa fiarba la foc mic. La sfarsit se baga cratita la cuptor sa scada zeama lasata de legume.

Si acum pe indelete. :)

Legumele le spalam, le curatam si apoi le taiem dupa propria imaginatie, ceapa musai tocata.

Ghiveci de legume
Ghiveci de legume
Ghiveci de legume
Ghiveci de legume

Punem ulei intr-o cratita mai mare si cu peretii grosi ( cam 150ml, nu va zgarciti ) si cand se incinge adaugam ceapa si ardeii. Amestecam 3-4 minute si apoi adaugam morcovii, patrunjelul si telina. Lasam sa se prajeasca vreo 5 minute si apoi adaugam rosiile si completam cu apa, doar cat sa acopere legumele.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugam cartofii, mazarea, conopida,dovlecelul, frunzele de dafin si sare.

Ghiveci de legume

Amestecam usor, mai lasam 10 minute si apoi adaugam orezul.

Bagam cratita in cuptorul incins si mai lasam 15 minute sa se umfle orezul timp in care mai amestecam din cand in cand. Daca e cazul mai adugam putina apa (cam o ceasca).

Cand a scazut zeama si legumele s-au rumenit putin ghiveciul este gata.

Ghiveci de legume

Adaugam verdeata tocata deasupra, amestecam si potrivim de sare.

Servim ghiveciul de legume.

Sfat: Nu e obligatoriu sa folositi atatea legume dar cu cat sunt mai multe cu atat mai bun va fi ghiveciul. Va puteti orienta in functie de sezon si preferinte.
Va invit sa urmariti un scurt video, sa vedeti cum arata ghiveciul meu de legume:

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Ghiveci de legume”

Dă-i un răspuns lui Gina Zamfirescu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.