Ghiveci de legume

Ghiveci de legume (ghiveci de legume 0)   imagine reteta

De post, normal :) dar daca sunteti carnivori inraiti il puteti manca ca si garnitura langa o felie de carne ( a nu se citi ceafa :)) la gratar.

Ingrediente ( 12 portii ):

  • 6-7 cartofi
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe
  • 3 rosii ( se pot inlocui cu 250ml bulion )
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 conopida mica
  • 1 dovlecel
  • 200g mazare din conserva sau congelata
  • 150g orez ( o ceasca )
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare
  • ulei
  • marar verde si patrunjel

Ghiveci de legume (ghiveci de legume 1 290x217)   imagine reteta

Reteta este foarte simpla. Se calesc aproape toate legumele, se adauga apa si apoi se lasa sa fiarba la foc mic. La sfarsit se baga cratita la cuptor sa scada zeama lasata de legume.

Si acum pe indelete :).

Legumele le spalam, le curatam si apoi le taiem dupa propria imaginatie, ceapa musai tocata.

Ghiveci de legume (ghiveci de legume 2 290x217)   imagine reteta

Ghiveci de legume (ghiveci de legume 3 290x217)   imagine reteta

Punem ulei intr-o cratita mai mare si cu peretii grosi ( cam 150ml, nu va zgarciti ) si cand se incinge adaugam ceapa si ardeii. Amestecam 3-4 minute si apoi adaugam morcovii, patrunjelul si telina. Lasam sa se prajeasca vreo 5 minute si apoi adaugam rosiile si completam cu apa, doar cat sa acopere legumele.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugam cartofii, mazarea, conopida,dovlecelul, frunzele de dafin si sare.

Ghiveci de legume (ghiveci de legume 4)   imagine reteta

Amestecam usor, mai lasam 10 minute si apoi adaugam orezul.

Bagam cratita in cuptorul incins si mai lasam 15 minute sa se umfle orezul timp in care mai amestecam din cand in cand. Daca e cazul mai adugam putina apa ( cam o ceasca )

Cand a scazut zeama si legumele s-au rumenit putin ghiveciul este gata.

Ghiveci de legume (ghiveci de legume 5 290x217)   imagine reteta

Adaugam verdeata tocata deasupra, amestecam si potrivim de sare.

Servim.

Sfat: Nu e obligatoriu sa folositi atatea legume dar cu cat sunt mai multe cu atat mai bun va fi ghiveciul. Va puteti orienta in functie de sezon.

Reteta publicata in Preparate cu legume, Preparate de post. Etichete: , , , .
loading...

4 comentarii la reteta Ghiveci de legume

  1. Paula Gafitescu

    Foarte bun si frumos prezentat!

    Raspunde
  2. Gina Zamfirescu

    O reteta de nota 10!

    Raspunde
  3. Horoscop 2013

    Buna ziua
    Ati fi interesat de un schimb de linkuri cu site-ul http://www.horoscop2013.eu ? Astept un comentariu de la dumneavoastra pe blog-ul http://parteneri2013.blogspot.com
    O zi buna !

    Raspunde
  4. Smaranda

    Sarbatori fericite si linistite iti doresc, Amalia draga, alaturi de cei dragi! Craciun luminat!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>