Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti (ciorba de ardei umpluti 2)   imagine reteta

Cu pasi repezi se apropie ziua nationala asa ca gatim traditional sa nu uitam ca suntem romani :).

Reteta de mai jos este de la mama mea, eu fac altfel ciorba de ardei umpluti.

Poze nu prea am dar incerc sa explic pe larg procedeul.

Ingrediente:

  • aprox. 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 2-3 linguri orez cu bobul rotund
  • ardei grasi pentru umplut ( alegeti din cei mici cu coaja subtire )
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • leustean
  • bors
  • 2 galbenusuri
  • 250g smantana minim 25% grasime
  • putin ulei
  • sare

Multe dar usor de gasit/cumparat :).

Pentru inceput amestecam carnea de porc cu oul si orezul. Punem si putina sare si lasam sa stea la rece.

Ardeii ii curatam de samburi, ii spalam si ii lasam sa se scurga cu fata, pardon gaura in jos.

Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea mare apoi il calim in putin ulei. Adaugam cam 5 l de apa si lasam sa fiarba.

Intre timp umplem ardeii cu amestecul de carne, nu pana la refuz :) caci orezul se umfla in timpul fierberii si cand apa da in clocot ii punem in oala.

Cand carnea este fiarta, separat lasam sa dea borsul intr-un clocot si apoi il adaugam in ciorba. Lasam sa mai fiarba cateva minute si apoi stingem focul.

Galbenusurile le frecam cu smantana, adaugam putina cate putin zeama fierbinte si apoi rasturnam amestecul in oala. Punem leusteanul si patrunjelul tocate marunt, amestecam si potrivim de sare.

Servim, musai cu ardei iute.

Observatii:

Cantitatea de bors variaza in functie de cat doriti sa fie ciorba de acra.

Reteta publicata in Preparate traditionale, Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>