Mancare de vitel cu ardei si ceapa

Mancare de vitel cu ardei si ceapa (Vitel cu ardei si ceapa 0)   imagine reteta

Afara ploua, Adrian doarme, sotul dormiteaza la televizor cu gandul la ce meciuri sunt azi, iar eu in loc sa ma odihnesc, gatesc si intre timp mai postez o reteta :).

Am gasit carne de vitel la magazin si fiindca acum e sezonul ardeilor m-am gandit sa fac o tocanita cu ardei si ceapa putin picanta asa cum ne place ( si cum nu am voie :)).

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 2 ardei kapia sau gogosari
  • 2 cepe
  • 300ml bulion
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 ardei iute
  • sare
  • putin ulei

Carnea o taiem cubulete si o prajim la foc iute in putin ulei.

Mancare de vitel cu ardei si ceapa (Vitel cu ardei si ceapa 1 290x120)   imagine reteta

Adaugam ardeii taiati cubulete si ceapa tocata marunt si amestecam bine. Lasam cateva minute si apoi adaugam cam 300ml apa.

Punem si frunza de dafin, lasam sa dea in clocot apoi lasam sa fiarba la foc mic, acoperita timp de o ora.

Mancare de vitel cu ardei si ceapa (Vitel cu ardei si ceapa 2 290x217)   imagine reteta

Verifica carnea daca este fiarta si adaugam bulionul si ardeiul iute tocat ( optional ). Lasam sa mai fiarba cam 15 minute sa scada sosul si apoi condimentam cu sare.

Mancare de vitel cu ardei si ceapa (Vitel cu ardei si ceapa 3 290x120)   imagine reteta

Servim calda cu mamaliguta.

Recomandari:

Este indicat sa folositi o cratita cu pereti grosi ( nu neaparat ceaunul cum am folosit eu )

Cantitatea de apa variaza functie de carne. Daca carnea fierbe mai greu trebuie sa adaugati mai multa apa.

 

Reteta publicata in Fără categorie, Preparate cu carne de vaca. Etichete: legatura permanenta.

17 Responses to Mancare de vitel cu ardei si ceapa

  1. lucia spune:

    multumesc draga Amalia , ma bucur sa mai aflu o reteta de la tine. Te pup

  2. Cathel spune:

    Imi place mult reteta dvs.

  3. profira spune:

    revin din nou cu o nelamurire legata de magazinele de carne. am gasit magazinul cu carnea de pui. dar Sannicoara nu gasesc in Manastur; il stiu doar pe cel din P-ta M. Viteazu

  4. Bogdan spune:

    Sună foarte interesant. Cu vită și cu puține ingrediente așa cum îmi place mie.
    Pentru că încă mai există roșii în piață, s-ar putea folosi roșii (eventual trecute prin blender) în loc de bulion?

  5. Marc Mirela spune:

    Foarte buna reteta!Pont:eu am pus si un pic de usturoi si a fost delicios!

  6. rosita vargas spune:

    Estupenda receta me gusta,abrazos y abrazos.

  7. masac spune:

    Pare foarte buna mancarea!mi-ai dat o idee buna !!!

  8. ALI spune:

    Problema este ca nu ma omor dupa carne, insa imi place supa cred ca as manca toata supa si as lasa carnea deoparte(nu ma omor dupa carnea fiearta)
    Insa eu tot simt nevoie sa iti multumesc, mersi!

  9. valentina spune:

    Simplu si foarte bun,imi place mult aroma ardeilor,imi aminteste de copilarie ,de mancarea facuta de bunica mea.Poate ai timp sa ne impartasesti si noua cateva idei din meniul de diversificare al lui Adrian.

    • Amalia spune:

      Sa stii ca m-am gandit si la asta. Deocamdata merg pe piure-ul de legume, vad ca ii place lui Adrian. Acum am introdus si fructele… oricum o sa studiez problema :).

  10. Buna ziua!
    Cristina’s world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

  11. Roxana spune:

    Bunut! :) Cu mamaliguta imi place mie! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>