Somon pane

Somon pane (somon pane 0)   imagine reteta

Am incercat si varianta asta de reteta, scump somonul asta dar mi-am facut un calcul; pastravul e cam 20 de lei , dorada 30, somonul file am gasit la 35 la oferta, sotul fumeaza un pachet de tigari pe zi plus o bere , doua,  eu nu mai fumez  :) … ce naiba, merita din cand in cand sa mancam ceva bun… am calculat bine, nu ? :)).

Ingrediente:

  • 1 file de somon ( aprox 800g )
  • 2 oua
  • faina, sare, pesmet, ulei, suc de lamaie

Somonul il taiem felii cam de grosimea unui deget, le saram, piperam si stropim cu suc de lamaie. Ouale le batem cu o lingura, doua de lapte si apoi trecem bucatile de peste prin faina, ou , pesmet si le prajim in ulei incins. L-am inghesuit un pic in tigaie sa incapa tot.

Somon pane (somon pane 1 290x217)   imagine reteta

Scoatem bucatile pe un servet de hartie sa se absoarba surplusul de ulei si servim cu cartofi, legume, orez, sos de usturoi.

Observatii:

Intotdeauna cand fac pane-uri, pun pe o foaie alba faina, pe alta pesmetul si uite asa economisesc timp de spalat 2 farfurii :).

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .
loading...

8 comentarii la reteta Somon pane

  1. Ovi

    Iooooi! Ce bun pare! Pofta buna!

    Raspunde
  2. Iulia ,Resita

    Esti o dulce ca,somonul din reteta , te iubi ,cu drag si multi pupicei…..

    Raspunde
    • Amalia

      :)) noroc ca esti fata altfel intram la idei :)), glumesc, astept sa-mi scrii ce reteta ai incercat :).

      Raspunde
  3. PADURARU ALINA NICOLETA

    Buna Amalia!daca vrei iti ofer cu drag un premiu, pe care la randul tau sa il trimiti mai departe!Te astept la mine pe blog!

    Raspunde
  4. Mare Maria

    A meritat sacrificiul tau, pai tigari nu, bere nu…..somon da:)! Pofta buna la el….:) Pupici:x

    Raspunde
    • Amalia

      :))

      Raspunde
  5. Lumimita

    buna Amalia…iti dau un pont..cand faci paneurile amesteca faina ,oul ,un pic de lapte si condimente (sare,piper ) toate intr-un castron ,apoi introduci bucatile de carne sau legume ,le amesteci bine si le pui la prajit . Asa scapi si de mai putine vase de spalat dar si produsul e mai gustos ;daca vrei sa iasa crocant ,dupa ce le dai prin comp de ou le tavalesti prin pesmet.
    pupici, Luminita

    Raspunde
    • Amalia

      Luminita multumesc pentru pont, mama asa face snitelele :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>