O alta reteta cu carne de curcan . Prepararea este usoara, mai multe sunt ingredientele :).
Ingrediente:
- 2 pulpe superioare de curcan
- 3/4 cana sos picant ( ketch-up )
- 1/4 ceasca suc de lamaie
- 1 ceapa potrivita tocata
- 2 linguri ulei
- 1 lingura mustar Dijon
- 2 linguri zahar brun ( eu am pus alb )
- 1 lingura sos Worchester
- 1 lingurita pudra de chili
- putin sos extra iute gen Tabasco
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
Ceapa o prajim in ulei fierbinte 2 minute pana se rumeneste. Micsoram focul si adaugam zaharul, lasam 2 minute si apoi luam cratita de pe foc.
Adaugam sucul de lamaie, sosul Worchester, sosul picant, mustarul, chili, sosul Tabasco si se amesteca bine.
Turnam sosul peste pulpe.
Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem la foc potrivit timp de o ora. Descoperim si coacem timp de 20 de minute pana pulpele se rumenesc frumos.
Servim cu legume, orez sau cartofi. Carnea este suculenta si picanta.
Reteta am luat-o de pe internet din pacate nu mai stiu sursa .
Observatii:
Putem inlocui pulpele de curcan cu aripi sau pulpe de pui.
Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase!Trebuie sa incerc neaparat reteta ta,imi place tare mult!
Sa-mi scrii cum ti-au iesit!
arata senzational!
Am facut si eu reteta insa am inlocuit cu pulpe dezosate de pui…foarte buna…am lasat insa focu putin cam mare si spre sfarsit sosul a scazut destul de tare…da tot e bun:D
Atunci data viitoare stai cu ochii pe cuptor :)), ma bucur ca ti-au placut!