Jambon la tigaie cu bere

Jambon la tigaie cu bere (jambon la tigaie 0)   imagine reteta

Oare ce introducere ar trebui sa scriu la aceasta reteta ? Hmmm, cred ca ar trebui sa sune cam asa:  reteta pentru care sotul sau iubitul o sa va iubeasca si mai mult :)).

Ingrediente:

  • 1 buc jambon proaspat de porc
  • 100ml bere
  • 6-7 catei de usturoi
  • cateva seminte de chimen
  • sare, piper, putina untura sau ulei

Spalam carnea cu apa rece si o stergem cu un servet uscat. Curatam usturoiul si cu varful cutitului facem mici gaurele in carne unde bagam bucatelele de usturoi, adica impanam carnea cu usturoi.

Intr-o tigaie sau cratita cu capac groasa incingem putina untura sau ulei si punem bucata de carne. Deasupra ei punem semintele de chimen, sare, piper.

Acoperim cu un capac si lasam sa se rumeneasca la foc mic cam 2o de minute. O intoarcem si adaugam berea ( puteti pune si apa ). Condimentam cu sare si piper si mai lasam 20 de minute.

Jambon la tigaie cu bere (jambon la tigaie 1 290x217)   imagine reteta

Servim cu iahnie de fasole, muraturi si neparat un paharel de tuica !

Jambon la tigaie cu bere (cio00)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

6 comentarii la reteta Jambon la tigaie cu bere

  1. Iepure

    Bun asa! Am facut si eu mai demult, din ciolan afumat, insa la cuptor si doar cu bere :) O minunatie, asa ca imi dau seama ce bunatate ai facut acolo. Felicitari, Amalia!

    Raspunde
  2. sergiu

    Wow ce bine arata, iti lasa gura apa!

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa incerci reteta o sa vezi ca e delicios!

      Raspunde
  3. Craciun Nicoleta

    Super tocanita, dar ceaunul de fonta e cel cate mi-a atras atentia de cand ai inceput sa prezinti reteta! Imi poti raspunde, te rog, de unde l-ai cumparat?

    Raspunde
    • Amalia

      Din hypermarketul Auchan, a costat 80 de lei cu tot cu capac. Am vazut si la Metro, Cora dar erau un pic mai scumpe. Eu zic ca merita investitia, carnea se face incet si este foarte frageda.

      Raspunde
  4. Craciun Nicoleta

    Multumesc, Amalia! Blogul tau e o adevarata sursa de inspiratie pentru mine! Asta e un dar pe care-l ai, si pe care ni-l faci si noua! Felicitari!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>