Budinca cu paste si mere

Budinca cu paste si mere (budinca cu paste si mere 0)   imagine reteta

Pentru cei mici si pentru cei mari, un desert usor si aromat.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1 l lapte
  • 200g paste
  • 4 linguri zahar
  • 3 mere
  • 50g unt
  • 2 linguri pesmet
  • coaja rasa de portocala

Fierbem pastele al dente si apoi le scurgem. Ouale le amestecam cu zaharul si adaugam laptele caldut. Adaugam si coaja de portocala.

Ungem cu unt un vas termorezistent si il tapetam cu pesmet.

Budinca cu paste si mere (budinca cu paste si mere 1 290x217)   imagine reteta

Punem pastele, apoi merele curatate si taiate felii, apoi amestecul de lapte si oua.

Budinca cu paste si mere (budinca cu paste si mere 2 290x217)   imagine reteta

Budinca cu paste si mere (budinca cu paste si mere 3 290x217)   imagine reteta

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade 20-25 de minute pana budinca se rumeneste frumos deasupra.

Budinca cu paste si mere (budinca cu paste si mere 4)   imagine reteta

O lasam sa se raceasca bine si apoi servim. Daca o taiati calduta are si putin sirop.

Observatii:

Puteti folosi orice tip de paste.

Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce doriti sa fie budinca.

Puteti folosi si alte fructe gen banana, pere, gutui, prune, visine.

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .

23 comentarii la reteta Budinca cu paste si mere

  1. camy

    Cred ca este tare delicios,tot am zis ca fac si eu si inca nu am apucat,dar chiar am sa o incerc ca arata foarte bine!!Pupici!

    Raspunde
  2. iuliana

    Foarte interesanta reteta.Ce se intampla cu lingurile de pesmet?

    Raspunde
  3. iuliana

    Scuze.Am recitit si am aflat singura raspunsul

    Raspunde
  4. cristina

    am facut-o si eu azi…:) e super buna si miroase incredibil de bine.
    multumesc frumos pentru reteta :)

    Raspunde
  5. Mina

    Arata foarte bine!!!Imi placeeeee!

    Raspunde
  6. Patricia

    ce bine arata! am sa o incerc!
    Multumesc Amalia!

    Am insa si o intrebare! Ai vreo reteta cu menta , aroma …etc…Am niste esente de menta si nu stiu cum sa o folosesc??/

    Raspunde
    • Amalia

      Patricia din pacate nu am retete cu menta .

      Raspunde
  7. Ionut

    O sa o rog si eu pe mama sa imi faca dupa reteta aceasta. Pana acum facea ceva cu paste si nu prea imi placea :( Mersi frumos de reteta .. prinde bine pofticiosului de mine :))

    Raspunde
  8. zanatate

    Cred ca aceasta reteta ar fi mult mai sanatoasa cu paste integrale ;)

    Raspunde
    • Amalia

      Da, ai dreptate.

      Raspunde
  9. vio

    privit,poftit,atacat…..

    numai ca talentul din mine da pe afara……la sfarsit eu am avut in vas un fel de omleta(ouale s-au strans ca omleta)si cu macaroane prin ea…

    ce am gresit?

    Raspunde
    • Amalia

      Hmmm … cred ca focul a fost prea tare si s-au copt prea mult, alta explicatie nu am , sper sa fi fost comestibila :).

      Raspunde
  10. Victoria

    Si mie imi place budinca asta.O mai fac si cu zahar ars pe peretii tavii in care pun compozitia.

    Raspunde
    • Amalia

      Da, buna idee !

      Raspunde
  11. cata

    am facut-o aseara si eu.cred ca mergea un plic de zahar vanilat ca nu am avut coaja de portocala(a se citi ca mi-a fost lene sa rad o portocala)si mai multe mere,am pus.foarte bun.

    Raspunde
  12. anka

    Super bine arata, imi ploua in gura !
    sa vad maine ce timp am :)

    Raspunde
  13. Ederson

    Multumesc tare mult pentru apsruns. Sunt de aceiasi parere in privinta rozmarinului pe care eu il vad foarte bine doar in anumite combinatii si folosit cu destula prudenta tocmai datorita aromei lui puternice. O seara minunata iti doresc si sper maine sa gasesc niste ciuperci frumoase.

    Raspunde
  14. MIHA

    ARATA SUPER BUDINCA TA. ABIA ASTEPT SA AJUNG ACASA SA O FAC
    (ACUM SUNT LA SERVICI SI MI SE FACU O POFTA DE BUDINCA ASTA. ABIA ASTEPT)

    Raspunde
    • Amalia

      si eu abia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit !

      Raspunde
  15. cosmina

    super arata budinca ta..cred ca este foarte gustoasa…si eu fac ceva similar…insa, in loc de lapte folosesc iaurt,coaja de lamaie,vanilie si foarte multe stafide(fara niciun fel de fructe)…dar acum am sa incerc reteta ta…pupici!

    Raspunde
  16. bleuciel

    Imi place ff mult site-ul tau si cum sunt prezentate retetele, asa ca m-am decis fac cate ceva. Paste cu diferite sosuri si aceasta reteta. Insa cantitatea ingredientelor nu e corecta. Am masurat si cantarit tot, am cuptor electric la care setez temperatura si timpul de coacere si niciodata nu a fost ok. Cantitatile sunt fie prea mari fie prea mici, timpul si temperatura de coacere deloc indicate. Trebuie sa fac o data, sa-mi dau seama cum iese ca urmatoarea data sa modific ca sa iasa ca in poza. De exemplu, acum cantitatea de lapte e imensa pt cele 200 g paste – ar trebui cam 500-750 ml maxim – mai ales ca laptele din comert e foarte apos si se face greu. A stat o ora la 180 grade preincalzit inainte si nu s-a facut. Am dat la 200 grade ca nu mai aveam rabdare si a inceput sa fumege. Am dat inapoi la 180 grade. Am pus 2 mere si o banana. Din nou, foarte mult. Ar fi trebuit un mar si o banana. Sau marita cantitatea de paste. Chiar nu-mi imaginez cum ti-a iesit cu cantitatile respective. Fie merele erau foarte mici, fie laptele foarte gras, fie tava foarte mare sau fie nu s-a masurat corect.

    Raspunde
  17. Ovidiu

    Bleuciel……..tava este mai mare…..
    eu am facut intr-una de 22×32 cm…..si am pus pe langa ingredientele date de Amalia inca 200 g de paste (deci 400g in total) + 250 g branza dulce + 3 linguri de zahar …….a iesit f. buna si la gust si ca textura…..
    ca de obicei…….multumim Amalia de reteta ;)

    Raspunde
  18. bianca

    buna Amalia.acum incerc sa fac si eu aceasta reteta.din retetele tale am facut si tavalita si a fost foarte buna

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>