Prajitura Inghetata falsa de ciocolata

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (prajiturainghetatafalsadeciocolata0)   imagine reteta

Bine v-am regasit in Noul An! Am multe retete de postat, retete pe care le-am gatit de sarbatori. Si pentru ca sarbatorile continua, azi va propun o prajitura delicioasa ( si asta zice sotul meu care nu e amator de dulciuri ) si de maine incep cu aperitivele :).

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vaniliat

Crema:

  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 100g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta de rom ( Dr. Oetker )

Mai avem nevoie de 50g ciocolata pentru ras deasupra.

Blatul este cel de la prajitura Inghetata falsa.  Albusurile se bat spuma tare, se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,se scoate mixerul si se amesteca cu lingura de lemn “peste cap” se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina, faina, cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 25 de minute la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta. Eu l-am copt in tava adanca pentru prajitura ( 25×35 cm), deoarece aceasta prajitura este foarte inalta, asa e reteta. Daca vreti sa fie mai ingusta coaceti in tava de la aragaz.

Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca putin apoi il rasturnam pe un fund de lemn.

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (prajiturainghetatafalsadeciocolata1 290x217)   imagine reteta

Pentru crema amestecam faina cu oul si zaharul, adaugam laptele, si punem sa se ingroase la foc mic amestecand mereu.Cand se ingroasa putin luam de pe foc si adaugam nuca, cacao si ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se raceasca.

Separat mixam putin untul si apoi adaugam putin cate putin din amestecul racit. La sfarsit punem esenta de rom. Rezulta o crema fina si pufoasa.

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (prajiturainghetatafalsadeciocolata2 290x217)   imagine reteta

Punem crema peste tort iar deasupra radem ciocolata. Daca doriti puteti pune peste crema 250 ml frisca batuta impreuna cu un intaritor si apoi sa radeti ciocolata.

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (prajiturainghetatafalsadeciocolata3 290x120)   imagine reteta

Lasam prajitura la rece 4 ore apoi taiem cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa calda.

Asezam prajiturile pe un platou. Eu am cumparat hartie pentru prajituri ( nu stiu exact denumirea ) pentru un aspect mai frumos.

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata (Prajitura inghetata falsa de ciocolata01)   imagine reteta

PS. Cealalta prajitura este Rafaello o sa-i vina si ei randul la postat :).

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...

41 comentarii la reteta Prajitura Inghetata falsa de ciocolata

  1. lili

    am facut si eu una dintre bunatatiile tale….. mi-a iesit aproape perfect si ffffff buna……am mancat crema cu lingura”””””” multumesc pt reteta. AN NOU FERICIT!!!!

    Raspunde
  2. miremirc

    Foarte buna prajitura ! Mersi de reteta :)

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag sa stii ca si eu am „furat” cateva retete de la tine :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>