Paste cu somon

Paste cu somon (paste cu somon 0)   imagine reteta

Foarte bune si rapide, de cand am mancat la vecina mea abia am asteptat sa le incerc si eu.

Ingrediente:

  • 250g paste de tip penne
  • 100g somon afumat
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150ml smantana
  • putin ulei, suc de lamaie

Tocam ceapa si usturoiul marunt si le prajim putin in ulei. Adaugam somonul rupt bucati, nu-l rupeti prea marunt se va desface in timpul caocerii si il prajim 2-3 minute pana capata o culoare roz deschis. Luam tigaia deoparte adaugam putin suc de lamaie, smantana si amestecam usor.

Adaugam si pastele fierte al dente si amestecam. Daca sosul e prea gros mai adaugam apa in care au fiert pastele.

Paste cu somon (paste cu somon 1 290x217)   imagine reteta

Servim.

 

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , .
loading...

6 comentarii la reteta Paste cu somon

  1. lira

    ce „elegant” arata si ce usor sunt de facut … cat de curand o sa le incerc

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti placa :).

      Raspunde
  2. Mare Maria

    Ma incanta reteta ta!.Eu cum sunt fan paste, orice combinatie o consider binevenita:) Pupici:x

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur, sper sa-ti placa :).

      Raspunde
  3. Daniela

    Amalia, am folosit si eu din retetele tale.Sunt foarte bine explicate.
    Doar la aceasta reteta dau un sfat celor care o vor incerca-nu mai puneti sare la reteta deoarece somonul afumat e sarat!!.Eu la partea asta am gresit, dar din greseli se invata!
    Multumim Amalia pentru retete!!!

    Raspunde
  4. alina

    eu am pus sare in apa in care au fiert pastele si nu mi s-au parut sarate…am folosit somon de la Negro, dar nu pot spune ca m-au incantat prea mult!
    chestie de gust!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>