Gulas de oaie

 Gulas de oaie (10842354 730590180344377 6162616181875507601 o 018)   imagine reteta

Cineva din familie ( stiti voi cine ) e innebunit dupa carnea de oaie, berbec, miel si alte chestii cu blana creata :). Si daca am apucat sa promit nu mai scap pana nu fac reteta . Nu stiu neaparat daca e gulas poate fi o tocana de cartofi cu carne de oaie, ideea este sa va placa oaia si sa si gasiti de cumparat ( eu cumpar din Auchan sau Carrefour).

Lasand povestea la o parte bunicul facea mancarea asta de fiecare data cand mergeam la cules de porumb, toamna. Ferice de mine ca eu mancam tocana de pui pentru ca nu-mi place carnea de oaie.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de oaie
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 linguri untura de porc ( puteti inlocui cu ulei )
  • 2 linguri boia de ardei de buna calitate
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • cateva frunze de dafin
  • cimbru
  • 150ml bulion

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele apoi o punem la fiert in apa rece. O lasam sa dea cateva clocot apoi o strecuram. (Aceasta operatiune nu e obligatorie insa eu o fac pentru a mai scoate din gustul de oaie).

Topim untura si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam carnea. Amestecam 2-3 minute si adaugam boiaua. Mai lasam putin si adaugam apa cam o palma deasupra carnii. Punem frunze de dafin, cateva boabe de piper si lasam sa fiarba la foc mic.

Gulas de oaie (gulas de oaie 1 290x217)   imagine reteta

Cand carnea este fiarta adaugam cartofii curatati si taiati mai mari, sare, cimbru, bulion si lasam sa fiarba.

Gulas de oaie (gulas de oaie 2 290x217)   imagine reteta

Servim fierbinte cu un pahar de vin rosu de casa rece si aromat ( anul asta chiar bun i-a iesit vinul la tata :)).

Observatii:

Puteti adauga impreuna cu ceapa si 2 ardei kapia taiati cubulete, eventual si un morcov.

Reteta publicata in Preparate traditionale. Etichete: , .
loading...

5 comentarii la reteta Gulas de oaie

  1. alinutzika

    imi place mult cu orice fel de carne! Pup

    Raspunde
    • Amalia

      Foarte bine! :)

      Raspunde
  2. Haplea

    Mmmmm …..arata tare bine.

    Raspunde
  3. LILICA

    doresc mai multe retete cu carne de oaie . cu multumiri

    Raspunde
    • Amalia

      Si sotul la fel :)).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>