Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval

Nu ma pot abtine sa va scriu cat e de bun ! Si asta nu pentru ca ieri a castigat Steaua sau azi e Mos Niculae si am mancat o gramada de ciocolata, ci pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit. Bineinteles ca cele 3 ingrediente sunt preferatele mele . Reteta este foarte rapida si de efect si se poate servi si cand ai musafiri ( mai ales de gen feminin:) ).

Ingrediente:

  • 600g piept de pui file (am preferat sa platesc un pic in plus si sa cumpar pieptul de pui gata feliat)
  • 350g ciuperci
  • 200g cascaval
  • sare, piper, ulei de masline

Ciupercile le spalam si le taiem felii nu foarte subtiri, apoi le prajim la foc mare intr-o tigaie cu putin ulei. Le scoatem pe o farfurie si ne apucam de pieptul de pui.

Pieptul de pui il batem putin cu ciocanul pentru snitele si il condimentam cu sare si piper. Il ungem apoi cu putin ulei si il prajim pe gratar. Poate v-am mai spus, am un grill de fonta, greu sau mai bine zis cu greutate, foarte potrivit pentru gratare.

In tigaia in care am prajit ciupercile punem putin ulei de masline, asezam feliile de carne peste care punem cu o lingura ciuperci si apoi asezam o felie sau 2 de cascaval. Acoperim cu un capac ( obligatoriu ) si mai lasam 3-4 minute la foc potrivit.

Servim cu salata (si cartofi sau orez).

Si aici aveti varianta video a acestei retete

Piept de pui la grătar cu ciuperci şi caşcaval, pregătit de bloggerul Amalia Oanta ( haisagatim.ro )

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval”

  1. nici nu-ti imaginezi ce idee buna mi-ai dat . maine e ziua fiului meu si chiar eram in pana de idei ce sa mai gatesc, la aperitiv parca m-am hotarat dar iata cu felul 2 nu prea stiam ce sa fac. m-ai salvat a mia oara. mersi mult

  2. multumesc mult ,ptr reteta am incercat-o a iesit super buna,am multumit toata familia mai ales pe piticu meu ,care e foarte mofturos la mancare.

  3. AMALIA,ESTI O SCUMPA,AM INCERCAT CATEVA RETETE SI ITI SPUN SINCER,AU IESIT DELICIOASE,SI PE INVITATI I-AM LASAT FARA CUVINTE ,TOT DATORITA TIE BINEINTELES.O SA INCERC SI ACEASTA RETETA,PT CA INGREDIENTELE SUNT PREFERATELE MELE.TE PUP

  4. Amalia, m-am minunat de ceea ce ai scris in paranteza referitor la carnea de pui, eu nu mai locuiesc in Romania de cativa ani acum, vrei sa spui ca trebuie sa platesti in plus la magazin ca sa iti felieze carnea?

    1. A nu, cred ca m-am exprimat gresit.. se gaseste de exemplu piept de pui intreg care este la un pret si piepet de pui feliat ( ma refer la cel file ) care este un pic mai scump. Astea sunt la caserola gata ambalate :).

  5. Vreau sa îți multumesc pt reteta. Nu sunt exporta in bucatarie deloc, dar reteta a fost foarte ușor de făcut, indicatiile clare si am făcut o cina delicioasa. Iubitul meu a fost foarte încântat :)

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.