Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval

Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval (pieptdepuilagratar0)   imagine reteta

Nu ma pot abtine sa va scriu cat e de bun ! Si asta nu pentru ca ieri a castigat Steaua sau azi e Mos Niculae si am mancat o gramada de ciocolata, ci pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit. Bineinteles ca cele 3 ingrediente sunt preferatele mele . Reteta este foarte rapida si de efect si se poate servi si cand ai musafiri ( mai ales de gen feminin:) ).

Ingrediente:

  • 600g piept de pui file (am preferat sa platesc un pic in plus si sa cumpar pieptul de pui gata feliat)
  • 350g ciuperci
  • 200g cascaval
  • sare, piper, ulei de masline

Ciupercile le spalam si le taiem felii nu foarte subtiri, apoi le prajim la foc mare intr-o tigaie cu putin ulei. Le scoatem pe o farfurie si ne apucam de pieptul de pui.

Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval (pieptdepui1 290x120)   imagine reteta

Pieptul de pui il batem putin cu ciocanul pentru snitele si il condimentam cu sare si piper. Il ungem apoi cu putin ulei si il prajim pe gratar. Poate v-am mai spus, am un grill de fonta, greu sau mai bine zis cu greutate, foarte potrivit pentru gratare.

Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval (pieptdepui2 290x120)   imagine reteta

In tigaia in care am prajit ciupercile punem putin ulei de masline, asezam feliile de carne peste care punem cu o lingura ciuperci si apoi asezam o felie sau 2 de cascaval. Acoperim cu un capac ( obligatoriu ) si mai lasam 3-4 minute la foc potrivit.

Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval (pieptdepui3 290x217)   imagine reteta

Servim cu salata (si cartofi sau orez).

Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval (pieptdepui4)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , , .
loading...

15 comentarii la reteta Piept de pui la gratar cu ciuperci si cascaval

  1. Rata Catalina

    Arata delicios!! Dar crezi ca ar iesi la fel de bun daca in loc de cascaval as pune cate o feliuta de cas de vaca?

    Raspunde
    • Amalia

      Sigur ca da, importan e sa fie o branza mai grasa care sa se topeasca la caldura :).

      Raspunde
  2. alinutzika

    vai , ce bunatate de mancare!

    Raspunde
  3. dorina

    nici nu-ti imaginezi ce idee buna mi-ai dat . maine e ziua fiului meu si chiar eram in pana de idei ce sa mai gatesc, la aperitiv parca m-am hotarat dar iata cu felul 2 nu prea stiam ce sa fac. m-ai salvat a mia oara. mersi mult

    Raspunde
    • Amalia

      Dorina sper sa fie pe placul tuturor .

      Raspunde
  4. buzle roxana

    am facut si eu…mi-a iesit perfect si a fost asa de buun!multumesc amalia!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu placere, sa va fie de bine!

      Raspunde
  5. iulia

    multumesc mult ,ptr reteta am incercat-o a iesit super buna,am multumit toata familia mai ales pe piticu meu ,care e foarte mofturos la mancare.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag Iulia si sa creasca piticul mare si sanatos :).

      Raspunde
  6. ELENA

    AMALIA,ESTI O SCUMPA,AM INCERCAT CATEVA RETETE SI ITI SPUN SINCER,AU IESIT DELICIOASE,SI PE INVITATI I-AM LASAT FARA CUVINTE ,TOT DATORITA TIE BINEINTELES.O SA INCERC SI ACEASTA RETETA,PT CA INGREDIENTELE SUNT PREFERATELE MELE.TE PUP

    Raspunde
  7. Daciana

    Amalia, m-am minunat de ceea ce ai scris in paranteza referitor la carnea de pui, eu nu mai locuiesc in Romania de cativa ani acum, vrei sa spui ca trebuie sa platesti in plus la magazin ca sa iti felieze carnea?

    Raspunde
    • Amalia

      A nu, cred ca m-am exprimat gresit.. se gaseste de exemplu piept de pui intreg care este la un pret si piepet de pui feliat ( ma refer la cel file ) care este un pic mai scump. Astea sunt la caserola gata ambalate :).

      Raspunde
  8. FLOREA EMANUEL

    AM FACUT SI EU AU IESIT EXCELENTE:D:)

    Raspunde
  9. Ema

    Vreau sa îți multumesc pt reteta. Nu sunt exporta in bucatarie deloc, dar reteta a fost foarte ușor de făcut, indicatiile clare si am făcut o cina delicioasa. Iubitul meu a fost foarte încântat :)

    Raspunde
    • Amalia

      Atunci inseamna ca te iubeste si mai mult :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>