Ciorba de vitel

Ciorba de vitel (ciorbadevitel0)   imagine reteta

Consistenta, colorata, pe deplin savurata cand vii acasa dupa o zi obositoare de munca.

Ingrediente:

  • 2 buc rasol manzat
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1/2 kg macris ( eu am avut congelat din toamna, puteti inlocui cu bors)
  • 100g orez
  • 200ml smantana 25% grasime
  • 2 galbenusuri
  • leustean, sare

Spalam rasolul si il punem la fiert in apa rece. Cand apa incepe sa fiarba reducem focul la minim si lasam sa se fiarba cam 1 ora. Adaugam zarzavatul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare si leusteanul. Cand carnea s-a fiert, o scoatem si o lasam sa se raceasca apoi o taiem cubulete si o punem inapoi in ciorba. Adaugam orezul, lasam sa fiarba 10 minute. Potrivim de sare si adaugam macrisul. Lasam sa mai fiarba 5 minute si apoi stingem focul. Dregem cu galbenus si smantana si servim ( frecam intr-un bol galbenusurile cu smantana si adaugam treptat zeama fierbinte, apoi rasturnam totul in oala si amestecam ).

Servim.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Ciorba de vitel

  1. Paradis

    Arata delicioasa si mi-ai facut o pofta se urs cu ciorba ta :).N-am papat ciorbita cred ca sint 2 luni de atunci :(.
    O zi frumoasa,adica un weekend frumos!

    Raspunde
    • Amalia

      De atataaa timp? Musai sa faci, macar o supica :).

      Raspunde
  2. livia

    mersi multttt mai salvat pt. ca sambata e ziua mea si nu stiam cu ce sa mai impresionez pt. ca asta fac mereu :-* am probat mai multe retete postate de tine si sunt super si o sa mai probez .

    Raspunde
    • Amalia

      Livia ciorbita asta e tare buna mai ales cu un ardei iute langa, sper sa-ti placa, sa-mi scrii cum ti-a iesit!

      Raspunde
  3. livia

    cum ati spuneam anainte mai salvat , foarte buna cred ca am sa o mai repet cat de curand ,te pup .

    Raspunde
  4. Margaret Nemet

    Draga Amalia,

    Urmaresc cu mult interes retetele tale minunate. De data asta sint putin incurcata de cuvintul „macris.” Am tradus cu Google Translate ca „sorrel” (rumex acetosa)si stiu ce este, insa dupa cite stiu eu se afla mai mult prin primavara, nu prin din toamna. Desi se poate ca daca este cultivat (nu de cimpie, cum cunosc eu) s-ar putea fi gasit si in toamna. Iti multumesc mult pentru dedicatia ta de a da cititorilai tai, retete bine testate, si iti doresc multa fericire cu picii tai. Sint minunati si ei!

    Raspunde
    • Amalia

      Draga Maragret sa stii ca macris chiar ieri am cumparat, cred ca este de sera, prea era frumos si verde :). Ma bucur mult ca iti plac retetele si ca le si incerci! Toate cele bune :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>