Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui

Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui (tocanita0)   imagine reteta

Am gasit in piata frecventata dupa orele de servici :), un magazin cu carne de pui si m-am gandit imediat sa incerc produsele. Si pentru ca imi era dor de o tocanita am cumparat pipote, inimi si ficatei. Reteta e simpla, cand spui tocanita te gandesti deja la ceapa calita, carne si sos.

Ingrediente:

  • 450g pipote si inimi de pui
  • 300g ficatei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de ardei ( optional, puteti inlocui cu boia dulce )
  • 1 lingura cu varf faina
  • 150ml lapte
  • ulei, sare, piper

Curatam ceapa si o tocam marunt apoi o calim intr-o cratita. Adaugam pipotele si inimile, amestecam si lasam cateva minute cu capac sa scada. Adaugam ficateii, amestecam usor, punem si pasta de ardei si un pahar si jumatate de apa. Ficateii i-am pus mai la inceput si nu la sfarsit desi fierb destul de repede ca sa nu mai stau pe langa aragaz :). Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic.

Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui (tocanita1 290x217)   imagine reteta

Cand carnea este facuta, condimentam cu sare si piper.

Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui (tocanita2 290x217)   imagine reteta

Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui (tocanita3 290x217)   imagine reteta

Daca doriti puteti sa lasati asa dar eu prefer ca sosul sa fie un pic mai grosut asa ca am amestecat o lingura de faina cu lapte si am adaugat la tocanita. Optional puteti adauga si 2-3 catei de usturoi zdrobit si patrunjel verde tocat.

Servim cu mamaliguta si muraturi. Si poate cu un pic de branza :).

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .

14 comentarii la reteta Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui

  1. Mare Maria

    Ficateii si mamaliguta sunt pentru mine deosebiti!!!!!!!Arata nemaipomenit de apetisant.Pupici:x

    Raspunde
  2. petric patricia

    Super reteta, chiar acum ma gandeam ca nu am mancat mamaliguta de mult.

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti placa :).

      Raspunde
  3. Foxcrawl

    pffuui ce bine arata mamaliga aia. dar unde le gasesti „frate”:)

    Raspunde
    • Amalia

      :)) ce sa faci neam de „mamaligari” desi am mancat la greu cand eram mica nu ma satur nici acum :)).

      Raspunde
  4. annitu

    Arată delicios =P~

    Raspunde
  5. cata

    chiar ma gandeam cum sa mai prepar pipotele si ficateii.de obicei le fac cu sos de rosii,azi o sa le fac dupa reteta asta.plus usturoi si mamaliguta.

    Raspunde
  6. Motanik

    Bună ziua domniilor voastre :)
    Eu cred că o să încerc în week-end-ul ăsta o ciulama cu pipote și inimioare de pui, dar cu lapte (așa cum se face în Ardeal) nu cu apă ca în Oltenia :)
    Adică o să călesc puțin ceapa, adaug pipotele și inimile curățate, spălate în vreo 2-3 ape (să iasă bine sângele din ele) și clocotite în apă cu sare, le călesc pe toate puțin (adică cu ceapă cu tot) și adaug vreo 2-3 linguri de făină pe care o sting cu 1 litru de lapte. Se pune la sfârșit pătrunjel tocat mărunt și se servește cu mămăliguță :)

    Raspunde
    • Amalia

      Buna ziua si pofta mare la tocanita!

      Raspunde
  7. Carmen

    Amalia,
    Cind pui in reteta aceasta ardei…la ce fel de ardei te referi? Ardei gras sau ardei iute? Spui ca inlocuiesti ardeiul cu boia, deci sa trag concluzia ca e ardei iute? Si boiaua e iute si dulce. Am neclaritati cu reteta aceasta. Voi reveni peste vreo 2 zile poate vei avea timp sa-mi raspunzi. Daca cumva ai adresa mea de e-mail si ai timp sa-mi raspunzi, ar fi excelent daca mi-ai putea clarifica dilema. Thanks Amalia.

    Raspunde
    • Amalia

      Ardei gras, boia dulce, scuze ca nu am fost asa explicita.

      Raspunde
  8. LILICA

    draga Amalia ma bucur de aceasta reteta. maine o pun in practica.

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti placa, sa-mi scrii .

      Raspunde
  9. mofturici

    MERSI AMALIA!!! Foarte bune si gustoase , aceste retete si sa va mai spun ceva, se fac relativ repede… stai cel mult 0 0ra cu mamaliguta cu tot, ce poate fi mai bine?
    ACUM UN MIC SECRET…oltenii ocolesc faina, din cauza ca afecteaza ficatul, nu folosesc rintasuri, ei , suplinesc aceasta faina cu fulgi de cartofi, adaugati in cantitate mica, o lingura cel mult si iese super, dispar balonarile si problemele celelalte cauzate de rintas… in rest reteta este aceeasi , super de buna… SPOR LA MASA… SI POFTA BUNA. !!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>