Vitel cu morcovi si ciuperci

Vitel cu morcovi si ciuperci (vitelcumorcovisiciuperci0)   imagine reteta

Poate va e pofta de carne de vitel, poate gasiti una care sa nu fie foarte scumpa :). O reteta de weekend, care merge de minune cu mamaliguta si un pahar de vin rosu.

Ingrediente ( 4 portii):

  • 1kg carne de vitel ( pulpa)
  • 2 cepe mari
  • 3-4 morcovi
  • 300g ciuperci
  • 250ml vin rosu
  • 1 foaie de dafin, sare, piper

Taiem carnea bucatele si o prajim la foc rapid in putin ulei, pana se rumeneste. Adaugam ceapa curatata si tocata si amestecam 2-3 minute. Adaugam vinul, lasam sa dea un clocot si apoi adaugam apa si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac.

Vitel cu morcovi si ciuperci (vitelcumorcovisi ciuperci1 290x217)   imagine reteta

Cand carnea este aproape fiarta adaugam morcovii curatati si taiati bucati mai mari (daca e cazul mai completam cu apa).Ciupercile le spalam si le taiem felii. Le prajim in 2-3 linguri de ulei si apoi le adaugam peste carne.

Vitel cu morcovi si ciuperci (vitelcumorcovisiciuperci2 290x217)   imagine reteta

Lasam sa mai fiarba cam 15 minute sa mai scada sosul si condimentam cu sare si piper.

Vitel cu morcovi si ciuperci (vitelcumorcovisiciuperci3 290x217)   imagine reteta

Servim cu mamaliguta ( noi am mancat cu paine proaspata ca nu mai aveam faiana de malai dar a 2-a oara am facut mamaliga :)).

Vitel cu morcovi si ciuperci (vitelcumorcovisiciuperci1)   imagine reteta

Sincer nu mai stiu de unde am reteta, cred ca dintr-o carte de bucate.

Reteta publicata in Preparate cu carne de vaca. Etichete: .
loading...

9 comentarii la reteta Vitel cu morcovi si ciuperci

  1. alinutzika

    ce apetisant arata mancarica in ultima poza!

    Raspunde
  2. mire

    Imi place ! arata foarte bine, mai ales ultima poza :)

    Raspunde
  3. Dulcegarii culinare

    Cat de bine arata!! un gust pe masura imaginii.. like!!

    Raspunde
  4. Oana

    Acum am terminat de mancat, e un deliciu, mi-a placut foarte tare!

    Raspunde
    • Amalia

      Sa va fie de bine Oana !

      Raspunde
  5. eu

    scumpa mea reteta e frantuzeasca si se numeste” boeuf bourguignon”

    Raspunde
    • Amalia

      Da? Nu am stiut , multumesc :).

      Raspunde
  6. Daniela

    Am incercat-o si eu azi a iesit delicioasa. Nu am avut vin rosu asa ca am pus vin alb, este super usor de facut si nici ca se poate mai buna de atat. Excelenta reteta.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>