Salata de conopida cu maioneza de post

Salata de conopida cu maioneza de post (salatadeconopidacumaioneza0)   imagine reteta

Am facut aceasta salata pentru a testa o reteta de maioneza pe care o am de la o colega vegetariana. Din cate am inteles este destul de cunoscuta, poate o stiti si voi, daca nu, va asigur ca este foarte buna. Am mai incercat si alte variante, cu pufuleti, cu sos de lapte si faina dar asta mi s-a parut cea mai reusita.

Ingrediente:

  • 1 cartof fiert cu coaja si curatat
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • putin suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi zdrobit fin
  • 250g conopida fiarta si taiata bucatele

Cartoful il zdrobim cu o furculita, nu trebuie sa fie zdrobit foarte fin. Punem mustarul si adaugam putin cate putin ulei amestecand mereu. Eu am pus cred ca 150 ml, sincer nu am masurat.

Salata de conopida cu maioneza de post (salatadeconopidacumaioneza1 290x217)   imagine reteta

Adaugam si cativa stropi de suc de lamaie, usturoiul, amestecam si gata sosul :). Punem sosul peste conopida si amestecam. Mi-a placut foarte mult, cred ca merge si cu o salata de cartofi sau cu legume.

Salata de conopida cu maioneza de post (salatadeconopidacumaioneza2 290x217)   imagine reteta

Salata de conopida cu maioneza de post (salatadeconopidacumaioneza3 290x120)   imagine reteta

PS. Nu trebuie sa va straduiti ca mine la servit, am vrut doar sa incerc o forma pe care am cumparat-o :).

Reteta publicata in Preparate de post, Salate. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

3 Responses to Salata de conopida cu maioneza de post

  1. Lavinia spune:

    Amalia, conopida se foloseste cruda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>