Cartofi frantuzesti 2

Cartofi frantuzesti 2 (cartofifrantuzesti0)   imagine reteta

Nu sunt in pana de inspiratie privind titlul retetelor dar am unele retete care le gatesc in mai multe moduri iar titlul e acelasi, asa ca mergem cu 1 , 2 s.a.m.d. Pentru azi o reteta de care mi-a fost dor, cartofi frantuzesti.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 1,5 kg cartofi
  • 250g branza
  • 150g unt
  • 500ml lapte
  • 1 lingura faina
  • sare, piper

Fierbem cartofii cu coaja apoi ii curatam ( folosim cartofi rosii ). Procedam la fel si cu ouale. Branza o dam pe razatoare. Din pacate eu am avut doar branza telemea care nu e indicata, puteti folosi cas sau cascaval.

Cartofi frantuzesti 2 (cartofifrantuzesti1 290x217)   imagine reteta
Facem sosul bechamel. Topim o lingura de unt, adaugam faina, amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand la fel de rapid :) pana sosul se ingroasa putin ca si o smantana subtire. Adaugam putina nucsoara si sare.

Ungem o tava termorezistenta cu unt apoi punem un strat de cartofi taiati felii, un strat de oua taiate felii, jumatate din cantitatea de branza, jumatate din cantitatea de sos bechamel. Condimentam cu sare si putin piper alb. Repetam operatiunea si mai punem in plus bucatele de unt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 20-25 de minute.

Cartofi frantuzesti 2 (cartofifrantuzesti2 290x217)   imagine reteta

Servim.

Cartofi frantuzesti 2 (cartofifrantuzesti3 290x217)   imagine reteta

Puteti sa mai adaugati smantana daca doriti.

Reteta publicata in Fără categorie, Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

12 comentarii la reteta Cartofi frantuzesti 2

  1. carmenzoe

    Eu nu fac sos bechamel, pun numai smantana condimentata cum o facie tu. O smantana subtire (crème fleurette) din care se bate frisca.
    E ceva mai grasa mancarea dar are un gust mai pur si nu are fauna din bechamel.

    Raspunde
    • Amalia

      Sa stii ca si eu fac numai cu smantana insa numai cand am smantana de casa de la soacra-mea :).

      Raspunde
  2. adnia

    hm…si eu ma gandeam sa fac reteta asta cat de curand…acuma tu mi-ai dat un imbold!

    Raspunde
    • Amalia

      pofta buna atunci!

      Raspunde
  3. Adrian

    Apetisant!…

    Raspunde
  4. Samoila Ioan

    tara romania se intelege..

    Raspunde
  5. lumi

    ca gustul de la bechamel sa fie mai bun,inainte ca sa folosesti laptele il incalzesti pana la fierbere, il dai deoparte si pui in el un morcov, o ceapa,(curatate) foaie de dafin si piper boabe; se acopera si se lasa o jumatate de ora…dupa aceea faci bechamelul…..are un gust super

    Raspunde
    • Amalia

      Lumi multumesc pentru sfat cu siguranta ca o sa-l pun in aplicare :).

      Raspunde
  6. Voiculescu Ileana

    Cand prepar „Cartofi frantuzesti”, procedez aproximativ ca in reteta de mai sus, dar , uneori,pun si cate un strat de conopida( peste oua) .Conopida se fierbe in prealabil in apa cu putina sare.Deasupra se mai poate pune pesmet prajit in unt.

    Raspunde
  7. ETUS SPREITZER

    Si eu procedez la fel,dar peste ou pun si rondele cu carnati de casa.

    Raspunde
  8. ETUS SPREITZER

    Si eu procedez la fel,dar pun si carnati de casa.

    Raspunde
  9. Maria

    Eu azi fac cartofi frantuzesti. Reteta video http://youtu.be/BYj_nsJN3OQ

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>