Paste cu ton

Paste cu ton (pastecuton01)   imagine reteta

Am zis vineri paste, sper sa ramana asa. Reteta de mai jos e una „din studentie” cu diferenta ca acum imi permit sa cumpar ton bucati si nu maruntit :).

Ingrediente:

  • 300g paste de tip spaghetti
  • 1 conserva de ton bucati (185g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150g masline feliate
  • 1 conserva rosii decojite (425g)
  • busuioc
  • sare
  • putin piper

Paste cu ton (pastecuton1 290x217)   imagine reteta

Tocam ceapa si usturoiul si le prajim in putin ulei. Adaugam rosiile taiate cubulete impreuna cu sosul din conserva. Amestecam, lasam un minut si apoi adaugam maslinele si tonul. Mai lasam 5 minute la foc mic si adaugam 2 frunze de busuioc tocate marunt. Condimentam cu sare si piper.

Paste cu ton (pastecuton2 290x217)   imagine reteta

Punem sosul peste paste ( care se fierb si se scurg de apa, nu se clatesc) si servim.

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , .
loading...

20 comentarii la reteta Paste cu ton

  1. jojo

    pune si cateva capere, merg foarte bine :D

    Raspunde
    • Amalia

      jojo mulumesc!

      Raspunde
    • Amalia

      Chiar aveam in frigider acum mi-am amintit!

      Raspunde
  2. FLORY

    Excelente,te pup Amalia!!!

    Raspunde
  3. dorina

    Super bune

    Raspunde
  4. Alexandrina

    Yum, ce-mi plac pastele cu ton (in diverse combinatii)! Inca nu am incercat cu acest sos, o sa incerc.

    Raspunde
    • Amalia

      Alexandrina sper sa-ti placa !

      Raspunde
  5. dorina

    le-am facut azi de dimineata( nu cred ca sunt chiar indicate pt micul dejun, dar ce mai conteaza doar e duminica :)) au fost super bune

    Raspunde
    • Amalia

      Dorina ai dreptate … eu duminica mananc omleta la micul dejun, acum am renuntat si la asta mi se parea destul de consistenta :). Ma bucur ca ti-au placut.

      Raspunde
  6. Smaranda

    Iuuuuuu, iar incepi cu studentismele ? :)

    Bune rau, dar si mai bune cu sos alb!

    Pup

    Raspunde
    • Amalia

      Sa stii ca retetele sunt limitate :))… sper sa incerci si varianta asta de sos.

      Raspunde
  7. cata

    am mancat in italia,iar secretul e sa stingi focul inainte sa adaugi tonul.sa nu-l fierbi deloc.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc de sfat Cata !

      Raspunde
  8. Andreea POP

    le-am facut si eu zilele trecute sunt nemaipomenit de bune…

    Raspunde
  9. fely

    am adaugat si ardei gras , rosu si galben impreuma cu ceapa, ies delicioase

    Raspunde
    • Amalia

      Bune, bune si de efect!

      Raspunde
  10. Cristian

    interesanta reteta, am sa incerc si eu
    la prezentarea farfuriei am observat ceva si simt nevoie sa iti spun, nu este o critica ci doar un sfat.
    este o practica culinara de restaurant atunci cand o reteta de paste este finalizata sosul este amestecat cu pastele,in plus inca o practica de restaurant inainte de a se amesteca in sos se pune un pic de apa de la paste deoarece are rolul de a lega sosul datorita amidonului pe care pastele il lasa in apa, se fierb putin in sos ca sa isi ia aroma iar apoi se monteaza in farfurie

    Raspunde
    • Amalia

      Oki, am retinut :).

      Raspunde
  11. Cristian

    simt o influienta spaniola la farfuria asta . este adevarat?

    Raspunde
    • Amalia

      Da :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>