Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii (pastecusosderosii0)   imagine reteta

Am scris vineri paste sa vedem daca reusesc sa ma tin de cuvant :) . Reteta de mai jos este una dintre cele mai simple si rapide atat ca aveti nevoie de o conserva de rosii decojite in sos tomat ( noroc ca mama nu are internet sa vada ca am cumparat conserve de rosii, la cat bulion are ea cred ca s-ar supara :)).

Ingrediente:

  • 400g paste de tip spirala ( recomandate deoarece „insurubeaza” sosul )
  • 1 conserva 400g rosii decojite in sos tomat
  • 1/2 ardei
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • optional busuioc ( eu nu am avut)
  • parmezan
  • sare

Taiem ceapa si usturoiul marunt, ardeiul il taiem bucatele. Le prajim in putin ulei timp de 3-4 minute. Rosiile din conserva le taiati marunt ( puteti folosi o conserva cu pulpa de rosii taiata ). Adaugati rosiile si sosul din conserva si lasati sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Condimentam cu sare.

Paste cu sos de rosii (pastecusosderosii1 290x217)   imagine reteta

Servim cu paste, busuioc proaspat si parmezan .

PS. Sa nu ma certati ca am taiat ceapa prea mare, ma grabeam foarte tare :).

 

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , , .

11 comentarii la reteta Paste cu sos de rosii

  1. zilahi adela

    Eu nu te cert Amalia dar singua mea problema la sosuri este sa nu vad ceapa , nu-mi place o dau pe razatoarea mica si o calesc foarte putin in rest de nota 10… Pupici!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru intelegere Adela :).

      Raspunde
  2. Ina

    Ah, nici eu nu te cert, oricum, in poza nici nu se vede. Am o intrebare: Ar merge si rosii -rosii? Adica nu din acelea de la conserva. Mie vara tare mult imi place sa folosesc rosii de la piata, au alt gust decat cele din conserva. Multumesc si spor la bucatarit!

    Raspunde
    • Amalia

      Normal ca merge si cu rosii rosii doar ca eu ma grabeam teribil de tare si mi-a fost mai usor sa folosesc cele de la conserva. Cele crude trebuiau oparite apoi curatate de pielita , apoi scosi samburii si taiata pulpa :), dar sunt convinsa ca varianta ta va fi cu mult mai buna .

      Raspunde
  3. Dulcegarii culinare

    Imi place place tare ceapa .. asa vizibila.. altfel gustul parca e mult prea pronuntat cand o mixezi.. Deci numai de bine pentru reteta asta ! pupici

    Raspunde
    • Amalia

      :) multumesc.

      Raspunde
  4. Ruxandra

    Foarte buna reteta,am incantat-o si pe mami cu pastele astea! haha Multumim!

    Raspunde
  5. carmen

    o sa incerc si eu retete

    Raspunde
  6. Alina BH

    Sunt preferatele mele si a sotului :). Eu nu pun ceapa in sos, pun numai rosiile(s au buluion pana se ingroasa putin) si cu busuioc. Amestec sosul cu pastele, si deasupra parmezan muuuult. Immmm delicois! :)

    Raspunde
  7. eusebiu

    Amalia sincer sa itzi spun a fost tare gretzos , cu ceapa aia ,am taiat-o eu mica dar tot degeaba ,si trebuia doar sa tai ceapa bucati ca sa dea putin gust s i apoi sa o scot ,in rest pastele mele au iesit bune,bafta si lasate de ceapa,si mai ales cum ai taiat-o tu asa mare cred ca a iesit mai rele decat de am incercat eu sa fac acum.

    Raspunde
    • Amalia

      Pai atunci renuntam la ceapa :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>