Dovlecei cu smantana

Dovlecei cu smantana (dovleceicusmantana0)   imagine reteta

Nu am renuntat la gatit dar am avut o perioada aglomerata la servici si nu am putut sa postez nicio reteta. Sa stiti ca am gatit dar in mare parte salate ( macar de-as fi slabit un pic :)). Pentru azi o mancare usoara si rapida; dovlecei cu smantana.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 150 ml smantana
  • sare
  • un varf de cutit nucsoara (optional)
  • marar
  • ulei

Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari. Daca sunt mai tineri ii lasam cu tot cu coaja. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam dovleceii, acoperim cu un capac si ii lasam sa se prajeasca. Ai mei au fost gata in 10 minute. Amestecam smantana (12-15% grasime) cu 1/2 lingurita faina, 2-3 linguri de apa si o punem peste dovlecei. Amestecam usor pana se ingroasa sosul. Daca folositi o smantana mai grasa (25% grasime) nu mai adaugati faina si nici apa, stingeti focul, adaugati smantana si atat. Condimentam cu sare si putina nucsoara. Adaugam mararul tocat si amestecam.

Dovlecei cu smantana (dovleceicusmantana1 290x217)   imagine reteta

Servim.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , .
loading...

7 comentarii la reteta Dovlecei cu smantana

  1. diamar - bucataria galbena

    Si mie imi plac dovleceii.Ai tai arata foarte bine.Prepar retete de la tine.Am deschis blogul meu de curand,si daca ai vrea si tu sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.

    Raspunde
    • Amalia

      Te rog sa-mi scrii adresa blogului sa-l vizitez :).

      Raspunde
  2. cata

    una dintre retetele favorite.o stiam dintr-o revista practic in bucatarie.o sa incerc cu nucsoara.

    Raspunde
  3. Asandulesei Sorina

    Amalia, asta e reteta care imi aminteste de copilaria la bunici in Hunedoara.
    Nici nu iti poti inchipui cat de bine imi pare ca am descoperit-o pe site-ul tau.
    Imi amintesc insa ca purta un nume mai ciudat, ceva unguresc… doar poate ma insel.
    Vreau sa te felicit pentru pasiunile tale !
    Esti foarte priceputa.
    Ma inspir adesea din postarile tale.
    Numai bine,

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru aprecieri si sper sa ma urmaresti in continuare :)

      Raspunde
  4. ana

    fooarteeee bun ! acum 5 min am termint de facut si am si mancat, nici nu am asteptat sa se raceasca, iti multumesc pt reteta!

    Raspunde
  5. cezara

    Super reteta eu am mai adaugat la final in farfurie cascaval afumat ras’o delicatesa!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>