Ciorba de varza cu ciolan afumat

Ciorba de varza cu ciolan afumat (ciorbadevarza01)   imagine reteta

De cand nu am mai gatit o ciorba „adevarata” , cum zice sotul … si pentru ca Dodo prezentatorul emisiunii Buna dimineata Transilvania a amintit de ciolan, am pus osul la treaba si uite ca astazi va propun o reteta de ciorba de varza cu ciolan afumat, numai buna dupa o zi obositoare de servici. Ferice de cei care sunt in concediu :).

Ingrediente:

  • 1 varza alba ( aprox 1 kg)
  • 1 ciolan de porc afumat si dezosat
  • 1 legatura de zarzavat ( 3 morcovi + 2 radacini de patrunjel)
  • 1 ceapa
  • 250ml lapte
  • 250ml bulion
  • 1 lingura de boia dulce
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 legatura marar verde
  • sare, ulei

Taiem ciolanul bucatele si il punem la fiert in 6 litri de apa. Cand apa clocoteste, adaugam legumele taiate felii si ceapa tocata marunt. Dupa 30 de minute adaugam si varza taiata marunt si cimbrul. Lasam sa fiarba si cand carnea este fiarta facem rantasul.

Ciorba de varza cu ciolan afumat (ciorbadevarza1 290x217)   imagine reteta

Incingem 2-3 linguri de ulei si adaugam 1 lingura de faina. Amestecam sa se dizolve si apoi adaugam 1 lingura de boia dulce. Amestecam pana isi schimba putin culoarea apoi adaugam treptat laptele amestecand mereu. Lucram la foc mic. Rasturnam amestecul in ciorba si mai adaugam bulionul.

Ciorba de varza cu ciolan afumat (ciorbadevarza2 290x217)   imagine reteta

Ciorba de varza cu ciolan afumat (ciorbadevarza3 290x217)   imagine reteta

Lasam sa dea cateva clocote, oprim focul si adaugam mararul tocat.

Ciorba de varza cu ciolan afumat (ciorbadevarza4 290x217)   imagine reteta

Ciorba de varza cu ciolan afumat (ciorbadevarza5 290x217)   imagine reteta

Servim cu ardei iute si smantana. Pofta buna !

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .

11 comentarii la reteta Ciorba de varza cu ciolan afumat

  1. ANDA

    hmmm ce bine arata…cu siguranta am sa fac si eu..:*:*:*:*

    Raspunde
    • Amalia

      Anda sa-mi scrii daca ti-a placut :).

      Raspunde
  2. zilahi adela

    Foarte buna , printre preferate, dar totusi prefer cu carne proaspata, asta nu inseamna ca nu-mi place cu cea afumata :) ! Puup si o seara placuta!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc la fel Adela :)

      Raspunde
  3. PAULA

    nu am vazut cu ce acresti ciorba ca e ciorba nu supa

    Raspunde
    • Amalia

      Cu nimic e suficient bulionul, dar daca preferi mai acra poti pune sare de lamaie, bors sau moare de varza.

      Raspunde
  4. Didi

    Acum am oprit plita…. a iesit geniala…foarte usoara si rapida reteta!
    Multumesc mult pentru idee!

    D.

    Raspunde
  5. Robert

    Acum o pregatesc:D

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti placa, astept impresii :)

      Raspunde
  6. Csilla

    Mama, ce bine arata!
    Tocmai am terminat-o de facut, si mi-a iesit delicioasa!
    Am ramas fara marar, dar am adaugat putin mai mult cimbru si piper.
    :D

    Raspunde
    • Amalia

      Pofta buna atunci! :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>