Vinete pane

De sezon si de miercuri :) una din retetele mele preferate, vinete pane.

Ingrediente:

  • 2 vinete potrivite ( sa fie mai subtiri )
  • 2 oua
  • sare, faina, pesmet, ulei

Pentru sos:

  • 3 fire usturoi verde
  • 1 iaurt mic ( 150g )

Vinetele le curatam, le taiem felii de aprox 1cm si le presaram cu sare. Lasam sa stea intr-o strecuratoare cam 15 minute sa lase zeama (este important sa stea cu sare pe ele deoarece elimina o zeama amaruie). Feliile le stergem cu un servet de hartie apoi le trecem prin faina, ou batut, pesmet si le prajim in ulei incins.

Scoatem feliile pe un platou pe care am pus un servet de hartie sa absoarba excesul de ulei.

Servim cu sosul de usturoi pe care-l puteti face pana stau vinetele cu sare.

Punem usturoiul taiat bucatele impreuna cu putina sare intr-un bol si il zdrobim. Adaugam iaurt si amestecam.

Puteti incerca si cu dovlecei, iar daca nu puteti manca usturoi amestecati iaurtul cu o lingura de maioneza.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


16 comentarii la „Vinete pane”

  1. foarte bune si rapid de preparat..mult mai rapid de mancat :)))
    dar nu-s de miercuri (a se citi de post) pentru ca au ou.una peste alta tot delicioase sunt!

  2. Mda… nu stiu de ce caut retete de gatit cand nu am niciun ingredient in frigider. La cumparaturi cu mine.

    Arata bine. Si mi-e foame. Felicitari.

    1. Mda… nu stiu ce cauti pe site-uri cu retete de gatit dar toate au un inceput :)). Multumesc, astept sa-mi scrii ce reteta ai incercat :).

Dă-i un răspuns lui Mircea F. Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.