Prajitura la rece cu branza de vaci

Prajitura la rece cu branza de vaci  (tortcubranzadevaca0)   imagine reteta

Pentru ca este prea cald si pentru ca e prea multa lene :), am facut aceasta prajitura la rece cu branza de vaci. La rece adica fara cuptor. Cu kiwi ca asa s-a nimerit, voi puteti sa o incercati bineinteles cu capsuni.

Ingrediente:

  • 200g piscoturi ( -2 care le-am mancat )
  • 500ml smantana pentru frisca 32% grasime
  • 8g gelatina alimentara
  • 500 ml lapte
  • 250g branza de vaci
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic zahar vaniliat (8g)
  • 6-7 kiwi

Intr-un bol punem branza de vaci, zaharul si 4-5 linguri de lapte. Mixam bine. Punem gelatina intr-un bol cu 3 linguri de lapte rece. Intr-o craticioara incalzim 100 ml lapte. Cand incepe sa dea in clocot oprim focul si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam pana se dizolva gelatina si apoi turnam lichidul peste branza. Mixam si lasam deoparte.

Batem smantana pentru frisca. Daca folositi smantana naturala mai adaugati 3 linguri de zahar .

Punem frisca in amestecul de branza si mixam bine. Eu am folosit cam aprox 300 de ml pentru amestec si am lasat 200 pentru ornat.

Prajitura la rece cu branza de vaci  (tortcubranzadevaca1 290x217)   imagine reteta

Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara. (Puteti folosi si o cratita cu diametrul de 21 cm). Trecem piscoturile prin lapte si le asezam unul langa altul. Punem jumatate din crema, apoi felii de kiwi, apoi cealalta jumatate de crema. Rupem piscoturile la jumatate si le punem peste crema. Nu stiu cum am facut dar mi s-au potrivit la fix. Daca folositi o forma rotunda puneti un strat de piscoturi apoi crema apoi alt strat de piscoturi.

Prajitura la rece cu branza de vaci  (tortcubranzadevaca2 290x217)   imagine reteta

Acoperim cu o folie si bagam la rece 4-5 ore.

Prajitura la rece cu branza de vaci  (tortcubranzadevaca6 290x217)   imagine reteta

Scoatem prajitura de la rece, luam folia si ornam cu kiwi si frisca.

Prajitura la rece cu branza de vaci  (tortcubranzadevaca4 290x217)   imagine reteta

Sotul a cerut supliment ( si ca sa nu va mint si eu :)) si spune ca e printre preferatele lui. Cred ca stiu de ce, pentru ca este cu kiwi, branza si nu e foarte dulce :)Prajitura la rece cu branza de vaci  (tortcubranzadevaca3)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

35 comentarii la reteta Prajitura la rece cu branza de vaci

  1. Adrian

    Cred ca-ti dai seama ce fac in week-end ;)

    Raspunde
    • Amalia

      Cred ca da :))

      Raspunde
  2. Cristina

    Am ajuns întâmplător pe blogul tău şi am dat de această prăjitură ingenioasă. De atunci stau şi citesc diferite reţete. Mi-am făcut o listă foarte mare de dulciuri pe care o să le încerc neapărat. Felicitări pentru idei şi răbdare :)

    Raspunde
    • Amalia

      Cristina ma bucur, sper ca retetele sa-ti reuseasca, te rog sa citesti si comentariile, o sa vezi ca unele fete au venit cu idei bune.

      Raspunde
  3. Minoki

    Foarte faina reteta. Cred ca o sa o fac si eu in weekend. E buna ca nu folosim cuptorul.

    Raspunde
    • Amalia

      Minoki astept sa-mi scrii cum ti-a iesit, sper ca a fost pe gustul tau .

      Raspunde
  4. cami

    delicioasa ,am sa incerc si eu sper sa-mi iasa la fel de aspectoasa .te pup ,esti grozava

    Raspunde
    • Amalia

      Astept verdictul :). Te pup si eu!

      Raspunde
  5. Adrian

    Cum e smantana pt frisca?…..ce bine arata:*

    Raspunde
    • Amalia

      E o smantana dulce mai grasa 32% grasime, eu o cumpar din magazine mai mici dar se gaseste si in hypermarketuri , cred ca de la Dorna si Milli.

      Raspunde
      • Adrian

        Merci am gasit ieri 4.50€/1000ml..hehehe in seara asta incer sa vad ce iese..ca arata foarte bine:*

        Raspunde
  6. jp_tm

    Amalia, prajitura ta a fost dragoste la prima vedere; spune-mi, te rog, cantitatile specificate au fost pt. o tava din aia mic de cozonac ? eu am facut in tava normala (220×370 mm), si mi-au trebuit mai mult de 500 de gr. de piscoturi, de fapt cam totul a fost aproape dublu la cantitate

    Raspunde
    • Amalia

      Uite ca nu stiu exact dimensiunea dar pot sa numar piscoturile … bine ca ai avut piscoturi in plus :). Oricum crema nu e foarte multa, pana la urma ti-a iesit ?

      Raspunde
      • jp_tm

        da, a iesit, cumparasem oricum mai mult decat aveam nevoie (surplusul urma sa-l pap ca si branza cu smantana ); a fost funny ca ramasesem sambata sera fara piscoturi, noroc ca am mai gasit deschis la un magazin; ma gandesc ca data viitoare sa bag in crema si niste stafide

        Raspunde
        • Amalia

          Aaam inteles :)).

          Raspunde
  7. Sanda Blaga

    am facut ieri prajitura la rece cu branza de vaci. Am pus capsuni in loc de kiwi. Cand i-am spus la sotul meu ce vreau sa fac, s-a strambat, nu va iesi buna cu branza de vaci. Am insistat ca stiam din retetele tale ca nu are cum sa nu fie buna. Vreau sa iti spun ca cere portie dubla. Mi-a si spus ca maine cumpara capsuni, branza de vaci si piscoturi sa mai fac o portie. SUPER BUNA……………. mmm. O zi buna

    Raspunde
    • Amalia

      :)) Sanda te inteleg perfect :)…zilele astea vreau sa mai incerc o reteta tot cu branza de vaci, te pup!

      Raspunde
  8. Roxana

    ce buna si racoritoare arata…prefer si eu dulciurile mai putin dulci!
    Piscoturile de deasupra si prin parti se inmoaie?

    Raspunde
    • Amalia

      Da pentru ca le-am trecut prin lapte.

      Raspunde
  9. cami

    mi-a iesit ..a fost super gustoasa.azi mai cumpar branza si mai fac o portie

    Raspunde
    • Amalia

      Cu ce fructe, tot cu kiwi ?

      Raspunde
  10. cami

    nu am pus capsuni ..din gradina de la mine

    Raspunde
    • Amalia

      Cred ca a fost delicioasa !

      Raspunde
  11. cami

    cumnata m-a rugat sa-i fac azi tort de lapte (reteta de la tine ) te lingi pe degete ,asa ca azi fac mult Dulce.

    Raspunde
    • Amalia

      :) spor la gatit !

      Raspunde
  12. Kamessytta

    Locuiesc in Cypru si e foarte cald, ca urmare aceasta prajitura va fi prima pe lista zilele acestea.Sa vad unde gasesc piscoturi ca astia nu au pe aici la orice magazin, poate trebuie sa merg la supermarket care e cam departe, dar simt eu ca merita dupa cum arata praji a ta.Sunt in cautare de retete reci pentru vara asta super calda:))) Multumesc pentru reteta asta si pentru toate retetele tale de pe blog, pana acum toate mi-au reusit!

    Raspunde
    • Amalia

      Kamessytta te inteleg cand e vorba de caldura, am fost in Grecia anul trecut si intradevar e foooarte cald :). Cat despre reteta sper sa gasesti piscoturi, daca nu incearca cu biscuiti inmuiati in lapte. Sa-mi scrii cum ti-a iesit.

      Raspunde
  13. chibici loredana

    am facut si eu prajitrura cu visine a iesit minunata,o sa o fac si pe cea cu branza pop

    Raspunde
  14. Ligia

    azi o sa incerc sa fac si eu prajitura. Am cumparat toate ingredientele (sper sa imi ajunga 200gr. piscoturi) si vreau sa ma apuc de ea.

    Raspunde
    • Amalia

      Ligia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit !

      Raspunde
  15. Anca Maria

    La Multi Ani! Am facut ieri prajitura pentru seara de anul nou. Super gustoasa! Rețeta am modificat-o puțin, 200g piscoturi minus 3 :)

    Raspunde
    • Amalia

      minus trei ? :)) cred ca si eu am avut minus la piscoturi :)…la multi ani !

      Raspunde
  16. nunu

    esti fantastica si sper sa gasesc si pe viitor retete noi

    Raspunde
    • Amalia

      Si eu sper sa nu te dezamagesc :)

      Raspunde
  17. maria

    buna amalia .am facut reteta cu prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine . eu am facut/o cu capsuni .a iesit super delicioasa .tine/o tot asa ,o sa mai incerc retetele tale .un pupic dulce

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>