Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura0)   imagine reteta

Am zis ca nu mai coc nimic la cuptor pe caldurile astea,  dar parca ma pot abtine cand e vorba de prajituri… mai ales cu branza de vaci :). Initial am vrut sa fac prajitura cu visine dar nu am gasit decat cirese. Voi puteti folosi orice fruct de sezon ( capsuni, caise ) si daca va ganditi sa mai asteptati pana la iarna :) fructe exotice .

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de apa
  • 1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 500ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 15g gelatina alimentara
  • 3 linguri de zahar pentru budinca + 3 linguri de zahar pentru branza
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 250ml frisca
  • 50g ciocolata alba

Pentru toping:

  • aprox 1 kg de cirese
  • 1 plic de gelatina rosie

Incepem cu blatul: Batem albusurile spuma tare apoi adaugam apa si mixam . Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de lemn usor sa nu se lase spuma. Coacem intr-o forma de 25×39, unsa cu putina grasime si tapetata cu faina, la foc potrivit timp de 15 – 20 minute.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura1 290x217)   imagine reteta

Facem proba cu scobitoarea si daca blatul e copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pana se raceste blatul pregatim crema: Intr-o craticioara preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si dupa ce oprim focul adaugam gelatina dizolvata in 3 linguri de apa rece. Amestecam in budinca pana gelatina se dizolva de tot si lasam sa se raceasca.

Branza impreuna cu 3 linguri de lapte, zaharul,  zaharul vaniliat o mixam bine . Adaugam budinca treptat si mixam, apoi frisca si ciocolata rasa. Amestecam si mai adaugam putina esenta de vanilie.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura2 290x217)   imagine reteta

Asamblam prajitura; Punem prima parte de blat, apoi jumatate din crema, a doua jumatate de blat si restul de crema. Deasupra asezam ciresele curatate de samburi.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura3 290x120)   imagine reteta

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura4 290x217)   imagine reteta

Bagam prajitura la frigider 3 ore apoi preparam gelatina de culoare rosie conform indicatiilor de pe plic, scoatem tava de la frigider si punem gelatina cu lingura pana acoperim prajitura complet.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura5 290x217)   imagine reteta

Lasam 10 de minute la rece prajitura sa se intareasca bine gelatina apoi in sfarsit putem sa o taiem felii.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura6 290x217)   imagine reteta

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura7)   imagine reteta

O  felie pentru mine, doua pentru sot, doua pentru sef :), mai multe pentru colege … mai putina prajitura in tava … mai vrea cineva ? sper ca nu :)).

PS va invit sa participati si voi cu retete cu cirese sau menta la provocarea lunii iunie aici.

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , . Salveaza legatura permanenta.

44 Responses to Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine

  1. Elena Albu spune:

    super, asta imi propun sa fac si eu sambata :)

  2. Oanta Amalia spune:

    :) sper sa-ti placa !

  3. Iza spune:

    Amalia draga, lasa-ma sa te felicit!

    De cateva zile tot ma minunez de bunatatile facute de tine, si as dori sa incerc TOT, desi nu-mi place sa gatesc deloc :D Mi-ai facut pofta si sper ca de acum incolo o sa gatesc cu mai mult chef :P

    Ps: prajitura arata super si sunt sigura ca si gustul ii foarte bun. Trebuie sa incerc neaparat!!!

    • Amalia spune:

      Iza toate au un inceput :), daca ai timp sa citesti unele comentarii o sa vezi ca multe persoane s-au apucat de gatit dupa ce-au vizitat site-ul.

  4. Amalia insist cu Provocarea Lunii Iunie… ciresele si / sau menta sunt ingredientele…iar aici ai deja o minunatie pe cinste… Arata demential ! pupici

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie.html

  5. Multumesc frumos !! in link sunt toate datele necesare ! Ma bucur ca avem la masa Provocarii o ciresata asa frumoasa!! pupici Amalia!

  6. sarah spune:

    maiculitaaaa cum arata!!!as trece prin monitor sa fur o bucatica.oare cum mango merge??zici si eu nu dau cu parul…am foarte multe fructe mango si habar n-am ce sa mai fac cu ele.pupici!

    • Amalia spune:

      Cu mango cred ca merge de minune ! Mai ales ca e aromat. Ai putea sa pui bucatele si prin crema … sa-mi scrii cum ti-a iesit :).

  7. yammyy ce bine arata. o sa fac si eu

  8. dorina spune:

    maine o fac si eu…..sper sa-mi iasa ca la tine(macar gust daca aspect nu :)

  9. cris spune:

    Buna Amalia! Am si eu o intrebare, sper sa nu para prea prosteasca…:D
    As vrea sa stiu ce branza ai folosit, adica mai precis ce marca sau tip pentru ca aud de multe ori branza de vaci sau branza dulce in retetele de prajituri dar nu stiu la ce se refera pentru ca branza de vaci e intr-o mie de variante.. Mersi :)

  10. ligia spune:

    frisca se adauga batuta sau lichida in compozitia de branza?

  11. Pop spune:

    Cred ca e o greseala la cantitatea de faina ,blatul iese prea pufos si nu se poate taia …

  12. Deea spune:

    Am incercat si eu aceasta prajitura, de ziua sotului meu, a avut un succes teribil impreuna cu prajitura Tosca, eu personal iti multumesc ca existi, eu o novice in arta culinara am impresionat toti invitatii..iti multumesc din nou pentru ca datorita retetelor tale impecabile am reusit!!!!

    • Amalia spune:

      Deea ma bucur ca am explicat pe intelesul tau reteta… sa stii ca majoritatea retetelor de pe site sunt destul de usoare, totul e sa citesti cu atentie. Felicitari pentru reusita !

  13. Andreea spune:

    am incercat si eu aceasta reteta . chiar azi am facut-o . e minunata . chiar acum o savurez :))

  14. Teodora spune:

    Acum am terminat de facut prajitura, adica mai am de pus gelatina dar o las pt. maine dimineata. Cred ca e foarte buna, crema e foarte gustoasa dar blatul cred ca l-am lasat prea putin in cuptor… Mi-a luat foarte mult timp sa fac prajitura asta, dar probabil ca sunt eu prea inceata. De-abia astept sa o mancam maine, de ziua sotului. Eu am facut-o intr-o tava mai mica si o sa o consideram tort patrat :)
    Sper ca imi va iesi gelatina rosie, ca de obicei nu imi iese… Daca nu reuseste, pun frisca deasupra visinelor :)
    Multumesc!

  15. Nistor Giorgiana spune:

    Draga mea aia e tava detasabila???? Ca nu gasesc tava patrata/dreptunghiulara cu pereti detasabili.
    Suuuuper praji, mi-ai facut o pofta :)))
    Te pup

    • Amalia spune:

      E doar un cadru de metal care se poate regla pe diferite marimi. Imi este foarte util, l-am cumparat de la Plus mai demult :). Sper sa incerci si tu praji e tare buna !

  16. Ionela spune:

    Multumim pentru aceste retete minunate. Eu am facut aceasta prajitura cu kiwi in loc de cirese si este excelenta.

  17. anca spune:

    Buna Amalia! Este a 4-a oara cand fac aceasta prajitura, de data asta o fac cu afine. Este delicioasa!

  18. miki spune:

    deosebita. niam,niam……………..

  19. miki spune:

    buna ami. vroiam sa stiu daca zaharul se poate inlocui cu fructoza. pupici

  20. zara spune:

    imi pare bine ca exista acest sait, pentru ca toate recetele sunt explicate cu exactitate si pe intelese

  21. Pingback: Dulcegarii Culinare Periplul Provocarii lunii Iunie “Dulce Romanie”

  22. gabi spune:

    alte retete mai ai

  23. andreeageorgianagrigore spune:

    super retete le am incercat aproape pe toate

  24. Laura spune:

    Pot inlocui branza de vaci cu ricota? vreau sa o fac si eu dar nu am de unde lua branza de vaci . Merci :)

  25. Fanica spune:

    Excelenta prajitura! Eu am facut-o cu caise. Multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>