Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura0)   imagine reteta

Am zis ca nu mai coc nimic la cuptor pe caldurile astea,  dar parca ma pot abtine cand e vorba de prajituri… mai ales cu branza de vaci :). Initial am vrut sa fac prajitura cu visine dar nu am gasit decat cirese. Voi puteti folosi orice fruct de sezon ( capsuni, caise ) si daca va ganditi sa mai asteptati pana la iarna :) fructe exotice .

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de apa
  • 1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 500ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 15g gelatina alimentara
  • 3 linguri de zahar pentru budinca + 3 linguri de zahar pentru branza
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 250ml frisca
  • 50g ciocolata alba

Pentru toping:

  • aprox 1 kg de cirese
  • 1 plic de gelatina rosie

Incepem cu blatul: Batem albusurile spuma tare apoi adaugam apa si mixam . Adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o paleta de lemn usor sa nu se lase spuma. Coacem intr-o forma de 25×39, unsa cu putina grasime si tapetata cu faina, la foc potrivit timp de 15 – 20 minute.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura1 290x217)   imagine reteta

Facem proba cu scobitoarea si daca blatul e copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pana se raceste blatul pregatim crema: Intr-o craticioara preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si dupa ce oprim focul adaugam gelatina dizolvata in 3 linguri de apa rece. Amestecam in budinca pana gelatina se dizolva de tot si lasam sa se raceasca.

Branza impreuna cu 3 linguri de lapte, zaharul,  zaharul vaniliat o mixam bine . Adaugam budinca treptat si mixam, apoi frisca si ciocolata rasa. Amestecam si mai adaugam putina esenta de vanilie.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura2 290x217)   imagine reteta

Asamblam prajitura; Punem prima parte de blat, apoi jumatate din crema, a doua jumatate de blat si restul de crema. Deasupra asezam ciresele curatate de samburi.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura3 290x120)   imagine reteta

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura4 290x217)   imagine reteta

Bagam prajitura la frigider 3 ore apoi preparam gelatina de culoare rosie conform indicatiilor de pe plic, scoatem tava de la frigider si punem gelatina cu lingura pana acoperim prajitura complet.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura5 290x217)   imagine reteta

Lasam 10 de minute la rece prajitura sa se intareasca bine gelatina apoi in sfarsit putem sa o taiem felii.

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura6 290x217)   imagine reteta

Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine (prajitura7)   imagine reteta

O  felie pentru mine, doua pentru sot, doua pentru sef :), mai multe pentru colege … mai putina prajitura in tava … mai vrea cineva ? sper ca nu :)).

PS va invit sa participati si voi cu retete cu cirese sau menta la provocarea lunii iunie aici.

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .

53 comentarii la reteta Prajitura cu branza de vaci si cirese sau visine

  1. gabi

    alte retete mai ai

    Raspunde
  2. andreeageorgianagrigore

    super retete le am incercat aproape pe toate

    Raspunde
  3. Laura

    Pot inlocui branza de vaci cu ricota? vreau sa o fac si eu dar nu am de unde lua branza de vaci . Merci :)

    Raspunde
    • Amalia

      Da :)

      Raspunde
  4. Fanica

    Excelenta prajitura! Eu am facut-o cu caise. Multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag :)

      Raspunde
  5. roxana

    si frisca cand se amesteca ? si 500ml lapte la crema cand se pun?

    Raspunde
    • Amalia

      Prima data faecm budinca din 500ml lapte si plicul de budinca ( de obicei instructiunile sunt scrie se plicul de budinca )… apoi punem gelatina hidratata in budinca fierbinte dupa ce am stins focul. Lasams a se raceasca si branza impreuna cu 3 linguri de lapte, zaharul, zaharul vaniliat o mixam bine . Adaugam budinca treptat si mixam, apoi frisca si ciocolata rasa. Amestecam si mai adaugam putina esenta de vanilie.

      Raspunde
  6. roxana

    multumesc Amalia pt raspuns ! Chiar azi am sa o fac si revin cu rezultatul !

    Raspunde
  7. marcela

    este absolut delicioasa,aseara am facut o… felicitari… o voi mai repeta cu siguranta…

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut!

      Raspunde
  8. Gaby

    blatul sau piscoturile trebuie insiropate ? daca fac prajitura si pun ananas, de exemplu, gelatina rosie isi mai are locul sau trebuie alt fel de gelatina ( de alta culoare) ? mersi!

    Raspunde
    • Amalia

      Trebuie insiropate putin cu suc de ananas, iar pentru ananas gelatina galbena nu cea rosie :)

      Raspunde
  9. Valentina

    Arata foarte bine prăjitura și pare sa fie delicioasa! Cam ce fructe se pot folosi în acest sezon, iar brânza de vaci cum trebuie sa fie, fără sare, adică proaspăta? Sper sa îmi poți răspunde cat mai curând pentru ca as vrea sa o fac de Crăciun.

    Raspunde
    • Amalia

      Valentina poti folosi fructe exotice sau chiar mere sau pere insa trebuie atunci sa schimbi gelatina de decor, sa folosesti cea galbena. Cat despre branza fara sare si daca se poate cat mai grasa deoarece este cremoasa. Spor!

      Raspunde
  10. Valentina

    Mulțumesc mult, Amalia! Abia aștept sa o fac! Sa ai Sărbători fericite!!!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>