Ciorba de salata verde – ardeleneasca

Asa cum v-am obisnuit ( cred :)), astazi postez o reteta oferita de libraria on line libris. Cartea din care am preluat reteta se numeste Bucatele noastre si este scrisa de Horia Virlan.

Ingrediente:

  • 2 salate verzi mari sau 3 medii
  • 150g costita afumata, fara os si fara sorici
  • 1 ceapa mare curatata
  • 1 pastarnac mediu, curatat
  • 1 radacina de patrunjel mica, curatata
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1,5 l supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri otet de vin alb

Taiati costia fasii si rumeniti-o la foc mediu, intr-o oala

In timp ce rumeniti costita, tocati marunt zarzavatul, iar apoi adaugati-l peste costita. Sotati amestecul timp de 3-4 minute, apoi adaugati faina si amestecati-o bine pana se incorporeaza in grasime. Adaugati acum supa calda impreuna cu laptele. Fierbeti ciorba la foc domol.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Ciorba de salata verde – ardeleneasca”

  1. acuma Amalia io-s ardeleanca,ca si tine de altfel,da’ la mine nu se face asa ciorba de salata verde.dar poate de acolo de unde este horia varlan asa s-o face,n-or avea oua si smantana,mai stii ?

  2. Buna…. eu mi-s din ardeal si mie asa imi facea bunica ciorba de salata …. fiecare cu retetele lor ….oricum eu o mananc cu cartofi prajiti….minunatie

  3. …io fac zama de salate cu slanina. Si mai pun si oua, smantana, otet si usturoi, Si daca am si un bot de mamaliga cu branza, e deliciu ;). Amu no..cate bordeie, atatea obiceie. Numa bine.

      1. No așa am făcut-o și o ieșit … minune! Or mâncat tăți din casă! Fără grețuri! Și or mai vrut și repetir unii!

  4. am auzit că ardelencele gătesc bine, dar nici cu melvodoncele nu mi-e ruşine. iar pentru musaca ar fi indicat să cauţi o grecoaică ori o turcoaică, s-ar putea să ai surprize plăcute:-)

  5. eu am facut o combinatie intre aceasta reteta si cealalta care iti apartine…
    am pus ceapa si pastarnac…le-am calit toate cu kaizerul…apoi am adaugat salata…
    am pus doua pahare cam de 150ml de iaurt de baut….au fiert toate….am adaugat oua,patrunjel si otet dupa gust pt ca nu mi se parea acra!
    hmmm ce sa zic!
    bunaaaaaa!
    un gust interesant si nou pt noi!
    o voi repeta!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.